Orașul Panciu

îndiguirea orasului a costat deja 22 de miliarde

Valentin Muscă
21 mai 2007 1045 vizualizări
Proiectul s-a realizat în proportie de 80% si este finantat Fondul de Interventie al Guvernului

Reamenajarea indiguirilor orasului Panciu, după distrugerile din luna august 2006, vor costa nu mai putin de 22 de miliarde de lei vechi. Pină la această dată au fost realizate 80% din lucrările proiectului inceput in 2006, urmind ca pină la sfirsitul acestui an să fie terminate in totalitate. Amintim că, la inundatiile din august 2006, la Panciu au fost distruse trei poduri, peste 20 de km de drumuri, iar apele au creat peste 40 de ravene, pe Valea Hăulitei, intre Schitul Brazi si Crucea de Sus, manastirea fiind izolata timp de citeva zile. Cel mai afectat a fost cartierul Neicu. "întrucit localitatea a suferit grave distrugeri s-a intocmit un proiect cu lucrări de reabilitare in valoare de 22 de miliarde de lei. Pină in prezent a fost realizat aproape 80% din proiect, iar plătile s-au achitat in proportie de 60%, dupa cum ne-au declarat autoritatile locale. Finantarea a venit din Fondul de Interventii al Guvernului. "Au fost balastate 21 de kilometri de drum, s-au refăcut podurile. Partea dificilă o reprezintă ravenele produse de valul de apă care măsura in vale, la Schitul Brazi, peste 8 metri si a distrus totul in cale. Malurile slăbite de ape trebuie consolidate prin gabioane si stilpi", ne-a detaliat primarul Ion Petre. Rămine neterminată varianta ocolitoare a orasului, distrusă in proportie de 90% anul trecut. Autoritătile locale asteaptă in aceste zile pe specialisti de la ANIF pentru a realiza un proiect care va consolida malurile Văii Brazilor, pe o lungime de 6 kilometri, de la intrarea in Panciu, pină la intilnirea piriului Hăulita cu Susita. Proiectul de reabilitare va fi finantat din bani europeni, pe fonduri structurale, autoritatea locală suportind deja cheltuielile pentru studiul de fezabilitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.