Orașul Odobești

Pe urmele Odobeștilor de altădată

Ziarul de Vrancea
1 oct 2020 4692 vizualizări

Proiect cultural-artistic de promovare a istoriei și culturii odobeștene

În cadrul Festivalului Toamna Odobeșteană, „Prietenii îngerașilor”, reprezentați de elevii de la trupa de teatru a Casei de Cultură „Constantin C. Giurescu” din Odobești, coordonați de prof. Maria Chiriac și prof. Mihaela Rotaru, au desfășurat o activitate artistică dedicată celor care au trăit cândva  în Orașul Odobești și au reușit să își aducă un aport deosebit la evoluția localității, contribuind la viața politică, socială, economică, spirituală și culturală a Odobeștilor. Ca adevărați ambasadori ai Odobeștilor, elevii de la trupa de teatru „Prietenii îngerașilor” au reușit să transmită emoția unei întâlniri cu trecutul, promovând lucruri minunate și mai puțin cunoscute despre Orașul Viilor Domnești. Preț de douăzeci de minute, participanții la Festivalul Toamna Odobeșteană au fost purtați pe aripile istoriei într-o călătorie unică, prin care au putut face cunoștință cu câțiva oameni de seamă ai Odobeștilor: Teodor Burada, Maria Isăcescu (Burada), Anastase Georgescu, Ana Georgescu, Constantin Apostol, Solomon Mendelovici, Nicolae Odobeșteanu. Cadrele didactice au prezentat proiectul cultural artistic „Pe urmele Odobeștilor de altădată”, un proiect care se bucură de sprijinul Primăriei Odobești, al Casei de Cultură Odobești și al Centrului Turistic din Odobești. Acest proiect are drept scop realizarea unui film documentar prin care se dorește a se dezvălui o altă față mai puțin cunoscută a Odobeștilor și să fie aduse în prim-plan personalități deosebit de valoroase pentru istoria orașului: reprezentanți ai clasei politice, intelectuali, preoți, filantropi, profesori, scriitori, reprezentanți ai comunității evreiești precum și reprezentanți de seamă ai podgorenilor. În cadrul Festivalului Toamna Odobeșteană au fost prezentați doar o parte dintre oamenii de seamă ai orașului care apar în documentarul despre Odobești, însă în cadrul filmului vor fi scene care vor surprinde momente cheie de la începuturile orașului până în zilele noastre. Succes inițiatorilor acestui proiect, profesorilor coordonatori și elevilor de la trupa de teatru! 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.