Orașul Odobești

La 110 ani de la fondarea Bibliotecii Publice din Odobești: actul de naștere a primei Biblioteci Publice din fostul Județ Putna

Romeo-Valentin MUSCĂ
3 apr 2020 3161 vizualizări

Istoria fondării Bibliotecii „Cetatea Crăciuna”, în format digital

La 110 ani de la fondarea Bibliotecii Publice din Odobești vă oferim dovada actului de naștere a primei Biblioteci Publice din fostul Județ Putna. Este „darea de seamă” pe 1913 a „Casei de citire pentru popor Cetatea Crăciuna”, redactat de avocatul Ioan Velișcu, secretarul Comitetului care administra Biblioteca. Din 1913, pentru câteva zeci de ani a funcționat în clădirea Băncii Populare, pe care o vedeți pe coperta volumului. În 2014, Casa de Cultură a reeditat volumul grație Domnului Profesor Vasile Chiper, care ne-a pus la dispoziție ediția din 1914. Clădirea în care a funcționat Biblioteca se află și astăzi în picioare pe Str. Libertății, spre Supuși, la câteva zeci de metri de intersecția cu Str. Ghika Rafael. Până acum 5 ani pe frontispiciu se găsea înscrisul cu numele Băncii Populare, sculptat în piatră. Volumul în format pdf poate fi descărcat de pe site-ul instituției noastre. Vă dorim lectură plăcută și vă rugăm să stați acasă și să aveți încredere în instituțiile Statului!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

PS: Vă mai rugăm să distribuiți prietenilor și cunoscuților postările cu link-urile spre cărțile încărcate pe site-ul Casei de Cultură pentru ca și aceștia să se poată bucura de cărțile în format digital! Vă mulțumim!

http://culturaodobesti.ro/volume-online/…

Text informații + foto:Casa de Cultură Odobești


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.