Orașul Odobești

Oamenii de afaceri din Italia au invadat Odobestiul

Valentin Muscă
16 oct 2006 1658 vizualizări
25 de reprezentanti ai comerciantilor, agricultorilor, oamenilor din turism si din sectorul tertiar din Veneto au luat pulsul oportunitătilor Odobestilor. Regiunea Veneto este una din cele mai mari podgorii din Europa, iar vinurile del Veneto sînt cunoscute în toată lumea

Toamna odobesteană a fost ocazia pentru oamenii de afaceri din orasul de sub Măgură să aibă si niste invitati speciali. Nu mai putin de 25 de oameni de afaceri din Italia au ales ca ultima zi a vizitei lor in Romania să se desfăsoare, nu intimplător, la Odobesti. Aceasta este una din cele mai importante delegatii italiene venite la Odobesti după 1989, cu scopul precis de a identifica posibilitătile pe care orasul Galbenei de Odobesti le poate oferi investitorilor italieni. Vizita italienilor s-a desfăsurat prin medierea S. C. Eurodezvoltare SRL din Bucuresti, reprezentanta intereselor in Romania a Asociatiei de Comercianti, Turism si Servicii din Rovigo (Veneto) - Italia, in colaborare cu Agentia de Dezvoltare Regională a Regiunii de Sud-Est Brăila. "între 11 si 15 octombrie am organizat deplasarea reprezentantilor agricultorilor, comerciantilor, mestesugarilor si a Camerei de Comert din Rovigo in cinci localităti din Romania, respectiv Bucuresti, Tulcea, Brăila, Galati si astăzi am ajuns la Odobesti. Delegatia italiană este condusă de Danielle Techiatti si Paolo Tosi, care au tinut să viziteze societăti ce au beneficiat de fonduri europene si societăti care se pregătesc pentru accesarea acestor fonduri. Am vizitat astfel societatea Alex Moripan, care a beneficiat de un program SAPARD si societatea Aurora, care tocmai derulează un asemenea program.

Pentru că printre membrii delegatiei s-au aflat si producători de vinuri, Veneto fiind una din marile podgoriei europene, acestia au vizitat si societatea Vincon, cu celebrul său beci, dar si laboratorul Oenotehnica", ne-a spus Luminita Gabriela Ene, consultant la SC Eurodezvoltare si conducătorul delegatiei. La modul concret, vizita italienilor la Odobesti s-ar putea concretiza pe două căi. Prima, prin investitii ale societătilor italiene la Odobesti, mai ales in domeniul viticulturii, stiut fiind că in Comunitatea Europeană există un moratoriu in privinta plantării vitei de vie. Acest moratoriu nu se aplică si Romaniei, iar anumite soiuri ar putea fi produse de afaceristii italieni la Odobesti. A douacale ar fi exportul de vin pe care podgorenii băstinasi l-ar putea face prin intermediul unor societăti reprezentate de membrii acestei delegatii. După vizita de afaceri, italienii s-au regalat din mititeii gustosi, stropiti cu indestulare de un must care "pisca" rău de tot, pe un fundal de melodii vrincenesti interpretate de Ansamblul "Tara Vrancei". Pentru a oficializa momentul, celor 25 de italieni le-au fost oferite si diplome de excelenta din partea autoritatilor odobestene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.