Orașul Odobești

Se coace Toamna odobesteană

Valentin Muscă
30 sep 2006 928 vizualizări
Istoricul Dinu Giurescu va fi primi titlul de cetatean de onoare al urbei, la patru decenii de cînd tatal sau a primit acelasi titlu

în sedinta Consiliului Local de ieri, consilierii au votat pentru editia din 2006 a "Toamnei odobestene" 40 000 RON. Manifestarea din acest an se va desfăsura pe parcursul a trei zile, incepind cu 13 octombrie si va aduce la Odobesti, muzica pe toate gusturile, mai putin manele. "Pentru acest an s-a votat dublul sumei de anul trecut. Pentru trei zile, vom incerca sa aducem la Odobesti artisti, oameni de cultura si oameni de afaceri, pentru a face din aceasta sarbatoare a orasului si un bun mijloc de promovare a valorilor si de atragere a investitorilor. Cu toate ca sintem doar la a treia editie, manifestarea a reusit sa se impuna", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. Toamna odobesteana va incepe vineri, pe 13 octombrie cu deschiderea oficiala, o slujba la Troita din fata Primariei inchinate Cuvioasei Paraschiva, urmata de o serie de manifestari culturale. Invitat de onoare va fi istoricul Dinu Giurescu, fiul cunoscutului istoric C. C. Giurescu, singurul istoric roman care a dedicat o monografie orasului vestit prin "Galbena de Odobesti". Cu aproape patru decenii in urma, C. C. Giurescu a primit acelasi titlu pentru lucrarea dedicata Podgoriei Odobestilor. Daca Biblioteca Oraseneasca a primit numele "Ana Georgescu", Casa de Cultura a orasului se va numi "C. C. Giurescu". De asemnenea, in prima zi, la loc de cinste vor fi si scriitorii vranceni. Vor urma lansari de carte si un spectacol de teatru sustinut de artistii Teatrului "Mr. Gh. Pastia" Focsani. Simbata vor concerta "HQ", Emma si unul din cei mai in voga artististi ai momentului, Mihai Margineanu. Duminica vor incinta odobestenii, "Hora", "Spitalul 9" si "Asia". Pe parcursul celor trei zile nu vor fi uitati nici iubitorii de folclor, fiind invitati artisti populari din judet si din tara. Dimineata, teatrul focsanean va sustine un spectacol pentru copii. Pentru reusita manifestarilor isi dau concursul Primaria, Biblioteca Oraseneasca si Casa de Cultura. "Toamna Odobesteana" a reluat traditia intrerupta in 1947, cind, de Cuvioasa Paraschiva, pe 14 octombrie, se desfasura la Odobesti, Tirgul de Toamna. Cuvioasa Paraschiva este patronul spiritual al orasului de la Poalele Sarbei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.