Orașul Odobești

Gheorghe Mocanu, redescoperit de Odobesteni

Andrei Milcoveanu
3 ian 2011 3215 vizualizări
Casa de Cultura din Odobesti a organizat la sfirsitul anului 2010, in cadrul proiectului Sa ne cunoastem scriitorii , o seara de autor prozatorului Gheorghe Mocanu.

Desi a avut loc in ultimele zile ale anului, cind toata lumea se pregatea de Revelion, Sala de Cinema a fost arhiplina, o dovada in plus ca gustul pentru lectura nu lipseste, dar exista o lipsa crasa de evenimente culturale. Organizat in regia autorului, seara a fost o reusita in plan artistic, lecturile din scrierile prozatorului Gheorghe Mocanu alternind cu bucati muzicale interpretate de Andreea Mocanu, fiica eroului serii. Dincolo de lautarismul multor prezentari de autori vrinceni, in care prietenii se intrec in elogii la adresa autorului, iar la sfirsit seara se termina cu zumzet de bidoane, serata dedicata scriitorului Gheorghe Mocanu a fost o revelatie pentru cei prezenti, care l-au redescoperit pe scriitorul, numit de unii critici "Creanga al Vrancei". Partea artistica a fost sustinuta de actorii Sorin Francu, Mihail Spiridonescu si Paula Grosu, iar prezentarea operei a fost realizata de scriitorii Ion Culita Usurelu si Virgil Panait. Proiectul "Sa ne cunoastem scriitorii" este derulat de Casa de Cultura "C. C. Giurescu" si se va incheia in 2012. In fiecare luna va fi prezentat odobestenilor un scriitor vrincean. La capatul acestui proiect va fi publicat volumul "Odobestiul vazut de scriitorii vrinceni" si vor fi reeditate cele doua volume dedicate de scriitorul Constantin Apostol, Odobestilor: "Amarul singe al strugurilor (Bucuresti, 1969) si "Razboi cu zurgalai (Bucuresti, 1971). (A. M.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 14 ore, 30 minute, 55 secunde
felicitari!
, acum 739370 zile, 14 ore, 30 minute, 55 secunde
@Gheorghe Mocanu=Garcea Modernizatul.......tot militian ramane.Dar daca alege viitorul in a SCRIE si a canta tot RESPECTUL.....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.