Orașul Odobești

Turul Odobestiului

Andrei Milcoveanu
22 nov 2010 3392 vizualizări
Noi amplasamente gratuite pentru tineri

Tinerii sub 35 de ani din Odobesti pot beneficia in continuare de teren gratuit pentru constructia de locuinte. "Deoarece exista inca cereri de loturi pentru constructia de locuinte, iar in cartierul Mihai Sturza am atins limita prevazuta si nu mai putem acorda loturi, a fost identificat un nou amplasament in partea de nord a orasului. In prezent se lucreaza la PUZ, astfel incit sa putem acorda cit mai repede loturi tinerilor care doresc sa-si construiasca locuinte la Odobesti", ne-a spus viceprimarul Florin Vetrescu. Actualul amplasament se afla linga Satul Nou, in cartierul Tineretului, spre Jaristea. Cu aceasta extindere a orasului autoritatile spera sa depaseasca fatidicul numar de 10 mii de locuitori, necesari pentru ca localitatea sa devina una de categoria a II-a, pentru a putea accesa mai usor fonduri europene, destinate in prezent, discriminatoriu, doar oraselor mari si mijlocii. (A. M.)


Toate alimentele comunitare au ajuns la odobesteni


Primaria orasului Odobesti a primit intreaga cantitate de alimente provenind de la Uniunea Europeana pentru categoriile cele mai defavorizate de cetateni. In acest an, prin programul anual pentru furnizarea produselor alimentare provenind din stocurile de interventie comunitara catre persoanele defavorizate "" PEAD 2010, orasului Odobesti i-au revenit urmatoarele cantitati: 20.000 kg faina, 10.000 kg malai, 1.800 kg zahar, 2.000 kg biscuiti, 5.000 kg paste fainoase si 1.600 kg lapte praf. Cu exceptia laptelui praf, care nu a ajuns inca in Vrancea, in rest, toate celelelte produse au fost preluate de primarie, conform unei statistici intocmita de Consiliul Judetean la data de 16 noiembrie. Dupa Panciu, Odobestiul este orasul cu cele mai mici cantitati de alimente alocate. Beneficiarii acestui program sint pensionari cu venituri sub valoarea de 400 lei, someri, persoane cu handicap grav si accentuat si beneficiari ai Legii nr. 416/2001 a venitului minim garantat. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.