Orașul Odobești

Hot in ospetie la Odobesti: a pradat batrinii cu 200 de milioane lei vechi

Dan Chiriac
22 nov 2010 2751 vizualizări
Lemnele, vinul si hotii dau batai de cap politistilor din Odobesti u traficul cu alcool a dus la intocmirea a patru dosare penale pentru podgorenii care doreau sa fenteze legea u spargatorul in vizita prin Odobesti a lasat fara bani 14 batrini din localitate

Furtul de lemne din zona comunei Mera, transportul bauturilor alcoolice fara acte si persoanele straine care comit infractiuni si apoi dispar sint probleme care dau batai de cap politistilor din Odobesti. In aceasta perioada un hot aflat in voiaj a dat mai multe spargeri in oras, in vizor intrind in special batrinii. Desi a ales pensionari, hotul s-a ales cu o prada bunicica si nici politia n-a reusit sa-l dibuiasca. "Facem eforturi sa tinem sub control aceasta situatie. Actionam si ziua si noaptea pentru ca, daca nu avem oamenii in strada, se ivesc probleme. Chiar zilele trecute am descoperit un infractor voiajor care a comis 14 spargeri si apoi a disparut. Cauta doar batrini si fura numai sume de bani. Nu se atingea de alte bunuri sau bijuterii. A luat de la 15-20 de milioane de lei, pina la 200 de milioane. Intra prin efractie, profitind de faptul ca batrinii lasau usa deschisa. Actiona cu mult fler, nu rascolea nimic, parca stia unde tin batrinii banii. Astfel de infractori sint greu de prins, pentru ca vin din alte judete, dau lovitura si pleaca", ne-a spus comisarul sef Marcel Petrea, seful Politiei Odobesti. Furturile de lemne de pe Valea Milcovului sint in atentia politistilor odobesteni care zilnic confisca lemne de foc. "Cele mai multe furturi de material lemnos le avem la Mera. Acolo sint multe suprafete de teren pe care Ocolul Silvic le-a predat Primariei, care nu asigura paza. Avem inregistrate furturi, dar cantitatile nu sint foarte mari. Ce a fost masiv, a disparut in trecut. Avem zilnic confiscari de lemne de foc, singurele existente in zona. Lemne de lucru nu exista pe Valea Milcovului", ne-a mai spus Marcel Petrea. Productia slaba de struguri din acest an ii determina pe unii producatori sa incerce sa fenteze legea. "Impreuna cu cei de la Directia Agricola avem razii efectuate la antrepozite. Am confiscat cantitati de 500 de litri sau o tona-doua de alcool. Am intocmit patru dosare penale, iar vinul a fost trimis la analize. Producatorii au inteles ca nu au nici o sansa daca pleaca la drum cu vin fara buletin de analize sau fara aviz de insotire a marfii", a mai precizat Petrea. Seful politiei orasenesti a tinut sa mai adauge ca Odobestiul este un oras sigur, care dupa orele 22.00 este invaluit de liniste. Poate de asta si hotii mai calca prin localitate. "Prezenta noastra in strada, alaturi de jandarmi, ii determina sa fie cuminti. Oricit de baut ai fi, la vederea politistilor si jandarmilor te linistesti. Cea mai buna dovada in acest sens este faptul ca la violenta stradala am scazut cu 50 la suta fata de anul trecut", a mai mentionat Petrea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.