Orașul Odobești

Specialistii Statiunii invitati la colaborare de ucraineni

Andrei Milcoveanu
25 oct 2010 2110 vizualizări
Cercetatorii ucraineni au recunoscut oficial meritele omologilor de la Statiunea din Odobesti si le-au propus un acord de colaborare

Viaceslav Vlasov, directorul Institutului de Cercetare Vie/Vin si Elena Vlasov, prof. univ. la Academia de Agronomie din Odessa s-au intilnit vineri cu Ghica Mihu, directorul Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie din Odobesti. Invitati in cadrul Festivalului Traditional "Toamna Odobesteana", specialistii ucraineni au propus omologilor din Odobesti un proiect de colaborare, pentru a beneficia de experienta cercetatorilor din Odobesti in domeniul viticulturii si vinificatiei. Acestia au amintit odobestenilor ca au colaborat deja cu romanii inainte de 1989 si doresc sa reia aceasta cooperare pentru a beneficia de savoi-faire-ul cercetatorilor din Odobesti. "Romania este lider zonal in cercetarea viti-vinicola si pentru noi o colaborare ar fi un cistig. De aceea va propun un acord de colaborare. Am fi bucurosi sa va invitam in Ucraina, sa constatam stadiul cercetarilor noastre", a spus directorul Viaceslav Vlasov. Din partea Statiunii din Odobesti, directorul Ghica Mihu s-a aratat deschis colaborarii. "Va multumesc pentru propunere si as dori ca in acest acord de colaborare sa invitam si pe cercetatorii de la Valea Calugareasca", a spus directorul Mihu. La masa rotunda organizata a Statiune au participat Mircea Diaconu, vicepresedintele CJ Vrancea si primarul Daniel Nicolas, care a invitat specialistii din Ucraina la Odobesti. Urmeaza ca cercetatorii din Odobesti sa onoreze invitatia si sa se reia colaborarile oprite in 1989. (Andrei MILCOVEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.