Orașul Odobești

Seara culturala la Odobesti

Andrei Milcoveanu
15 oct 2010 3447 vizualizări
Manifestarile cuprind o expozitie de fotografie, lansari editoriale si proiectia unui film

Seara culturala odobesteana , de la ora 17.00. 14 picturi din spatiul iugoslav vor fi expuse astazi in foaierul Casei de Cultura "C. C. Giurescu" din Odobesti, prin intermediul Asociatiei Culturale EuroCulturart din Bucuresti. "Lucrarile fac parte din colectia personala a Evei Vekas, fost consultant international al KFOR, misiunea NATO in Kosovo, colaborator al Asociatiei EuroCulturart, care a inteles ca sustinerea expresiei frumosului indulceste barierele dintre mentalitati si orgolii. Vor fi expuse 14 lucrari cu tematica vini-viticola realizate de artisti sirbi din Kosovo. Departe de orice concluzie politica sau geopolitica, Asociatia si-a asumat provocarea de a aduce in atentie citeva lucrari ale creatorilor din spatiul balcanic, o intilnire a lor la Odobesti, pe drumul vinului", ne-a declarat Delia Cojocariu, secretarul Asociatiei. Vernisajul de la Odobesti deschide de fapt un parteneriat intre Casa de Cultura din localitate si Asociatia EuroCulturart din Bucuresti si are ca scop promovarea orasului vinurilor domnesti, a culturii si tolerantei in noul context geopolitic european. De fapt, cei trei protagonisti ai expozitiei s-au cunoscut in timpul razboiului din Kosovo. "în Kosovo, gratie prietenei mele Delia Cojocariu, o poeta fina camuflata in analist militar, am cunoscut o femeie admirabila, Eva Vekas, venita si ea din lumea multietnica si multiculturala a Estului. Colectia ei de arta e un semn ca terapia prin spirit si forme estetice poate sa vindece acolo unde istoria aflata sub vremuri nu o poate face sau, in cel mai fericit caz, nu lasa decit cicatrici deschise", ne-a spus poetul Dan Mircea Cipariu, presedinte al Sectiei de poezie al Filialei Bucuresti a Uniunii Scriitorilor si presedinte al Asociatiei. Seara culturala odobesteana va continua cu prezentarea celor mai recente aparitii editoriale ale scriitorilor din Odobesti si Focsani, cu prima intilnire din aceasta toamna a Clubului Artelor "Magura" si cu proiectia unui film. (Andrei MILCOVEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.