Orașul Odobești

Bloc «cu piscina» in centrul Odobestiului

Doina Ganea
27 sep 2010 1404 vizualizări
Locuintele sociale si pentru tineri din Odobesti au ramas fara finantare guvernamentala in ciuda faptului ca se afla într-o faza avansata de executie

Guvernul a taiat finantarea de la locuintele pentru tineri si cele sociale desi acestea se afla intr-o faza avansata de executie la Odobesti. Cu toate acestea, in mod paradoxal, Ministerul Dezvoltarii a alocat bani anul acesta doar pentru un proiect si anume pentru constructia de locuinte in Cartierul «Mihai Sturza», unde lucrarile sint destul de avansate. Asa se face ca se opresc de la finantare unele blocuri in stadii avansate de lucru si se dau bani pentru finantarea altora. Intr-o lume normala, acesti bani ar fi putut fi directionati de la Guvern catre Ministerul Dezvoltarii pentru finalizarea blocului din strada Stefan Cel Mare, doar este aceeasi tara, acelasi buget, cu acelasi prim ministru si de luni in sir guvernantii vorbesc de prioritizarea investitiilor, iar primariile raporteaza lunar catre Prefecturi diagrame cu proiectele aflate in derulare. Oficialii Primariei Odobesti au precizat ca exista o mare nevoie de locuinte in oras, doar pentru locuinte sociale fiind depuse peste 200 de cereri.


Lucrarile se degradeaza la blocurile din centru


Din cauza crizei care a secatuit bugetul centralizat al statului, imobilul din strada Stefan Cel Mare, aflat in stadiu avansat de executie, se va transforma in primul bloc «cu piscina» din Odobesti. Aceasta tocmai in momentul in care constructia a ajuns la acoperis, vine iarna, iar ploile si zapada se vor infiltra in structura imobilului. "A fost asigurata finantarea a mai bine de jumatate din proiect. Lucrarile sint in grafic, ba chiar firma care executa lucrarile este inaintea graficului. Partea proasta este ca s-a ajuns la acoperis, iar bani de la Ministerul Dezvoltarii nu au mai venit. De cind au inceput ploile de toamna, apa ramine ca intr-o piscina la ultimul etaj, va afecta structura si exista pericolul ca aceasta sa se infiltreze in peretii intregului imobil", ne-a spus Florin Vetrescu, viceprimarul orasului. Acest imobil cuprinde 16 unitati locative si este destinat chiriasilor din casele nationalizate, ca si cele doua blocuri din strada Muncii.


Se lucreaza in noul cartier "Mihai Sturza"


In acest timp, in cartierul Mihai Sturza se construiesc patru imobile prin ANL, cu bani de la acelasi buget al statului. Tot din cauza retragerii de catre Guvern a sumelor deja acordate, odobestenii nu au putut intra nici pina la aceasta data in locuintele finalizate pentru ca nu au fost conectate la utilitati. Astfel ca o suta de familii asteapta cu sufletul la gura ca Primaria sa gaseasca surse de finantare pentru a putea racorda blocurile la utilitati. Cit priveste cartierul Mihai Sturza, acesta a fost infiintat dupa inundatiile din 2005 pentru sinistrati dar si pentru tinerii care au dorit sa-si ridice case aici. Peste 400 de tineri au primit pina acum loturi de pamint in cartier. In prezent amplasamentul beneficiaza de cele mai multe investitii din oras. Astfel a fost asfaltata strada Trei Eroi care face legatura intre DN 2M si cartier si se lucreaza la aductiunea de de gaze. De asemenea, a demarat constructia unei baze sportive, iar in partea de nord, de-a lungul canalului Mihai Sturza, s-a plantat o perdea de protectie. Edilii spun ca acest canal ar putea fi inclus intr-un viitor parc de agrement. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.