Orașul Odobești

Programul Casa verde prinde viata la Odobesti

Doina Ganea
27 sep 2010 1566 vizualizări
Incalzirea institutiilor cu panouri solare incepe sa devina o realitate in localitatile vrincene. Primele panouri solare prin programul « Casa Verde» au fost amplasate in aceasta toamna pe acoperisul unei gradinite din Odobesti

Semnat in decembrie 2009, proiectul finantat prin programul "Casa verde" se apropie de final, o parte din componentele instalatiilor de obtinere a energiei din surse alternative fiind deja montate pe cladirile incluse in proiect. "Asa cum se poate vedea, instalatiile principale au fost montate si se lucreaza la conectarea acestora la instalatiile imobilelor care fac parte din proiect. Ma refer la Gradinita nr. 1, Liceul Teoretic, Grupul Scolar Agricol, Biblioteca Oraseneasca, Primaria si Casa de Cultura", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. Proiectul este in valoare de 1 milion de lei, iar Primaria cofinanteaza 10% din valoare. Proiectul finantat prin programul "Casa verde" consta in montarea de panouri solare pe acoperisurile cladirilor amintite mai sus, pentru a folosi energia solara la incalzirea apei calde, urmarindu-se un dublu scop: reducerea poluarii si realizarea de economii la incalzire, energia solara fiind obtinuta cu cheltuieli minime. Ramine de vazut cit de eficiente vor fi aceste instalatii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.