Orașul Odobești

100 de apartamente din Odobesti, incuiate din cauza gazelor

Eduard Popescu
30 aug 2010 1466 vizualizări
Edilii asteapta ca Guvernul sa deblocheze finantarea pentru aductiunea cu gaze

Blocarea finantarii aductiunii de gaze la Odobesti impiedica in jur de o suta de familii din localitate sa intre in case noi pina la inceputul iernii. Sistarea finantarii acestui proiect poate sa duca la imposibilitatea predarii locuintelor ANL si sociale beneficiarilor intrucit solutia tehnica propusa pentru incalzire este cea pe gaze naturale. "Acum doi ani, cind am inceput constructia, s-a ales ca solutie tehnica pentru incalzire gazele naturale. Ma tem ca vine iarna si ultima etapa a proiectului, respectiv aductiunea de gaze din Unirea pina in centrul orasului Odobesti, nu va fi realizata. In aceste conditii, familiile care urmau sa primeasca locuinte vor fi obligate sa mai astepte", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. Primii care au de suferit din cauza nefinalizarii proiectului sint chiriasii din casele nationalizate pentru care au fost construite 48 de unitati locative in strada Muncii si care asteapta de mai multi ani o locuinta. "Avem citeva familii care traiesc in conditii inumane pentru care tergiversarea finalizarii proiectului aductiunii de gaze si indirect imposibilitatea mutarii intr-o locuinta sociala le pune viata in pericol. La sfirsitul acestei saptamini am trimis o noua clarificare la Ministerul de Interne cu date si documente solicitate despre lucarile efectuate si nedecontate si cu sumele pe care Guvernul trebuie sa le aloce proiectului", a mai spus Nicolas, care spera in finantare de la bugetul de stat pentru lucrari. Proiectul aductiunii de gaze naturale la Odobesti nu este unul nou. O istorie trista pentru banul public are incercarea omului de afaceri Corneliu Prunache de a deveni distribuitor de gaze in oras. Investitia a insemnat o gramada de bani ingropata la propriu in pamint. Actualul proiect guvernamental a inceput in februarie 2008 si este in valoare de 3,6 milioane de euro. Proiectul este realizat in proportie de 69%, iar pentru a fi finalizat ar mai fi nevoie de 7,2 milioane de lei. Pina la alocarea acestor fonduri gazele au devenit cosmarul odobestenilor, care se gindesc cu groaza la proiectele similare ingropate la propriu in pamint, pe fondul disensiunilor politice legate de finantare. (E. POPESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 18 ore, 32 minute, 30 secunde
De unde sa va dea bani guvernul ,daca evaziunea este in floare,nimeni in tara asta nu poate sa starpeasca aceasta naparca \"evaziunea\"(mai nou,vezi ,Societatea Academica care cere abrogarea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.