Orașul Odobești

Turul Odobestiului

Ziarul de Vrancea
2 aug 2010 1360 vizualizări
Loturi de casa in Cartierul Sturza

Primaria Odobesti a incheiat procedura de lotizare a unor terenuri aflate in zona Cartierului Sturza. Potrivit oficialilor aici sint peste 400 de locuri de casa din care 40 au fost destinate sinistratilor pentru constructia de locuinte. In zona, Primaria Odobesti a asigurat pina acum din venituri proprii pentru jumatate din loturi retelele electrice, iar prin obtinerea de fonduri pe Ordonanta 7/2004 a reusit sa finalizeze retele de apa si canalizare. Zilele acestea se fac si probele pentru inaugurarea unei noi statii de epurare la Odobesti. (D. GANEA)


Marginea drumului, acaparata de locuitorii din Unirea


O serie de locuitori ai Cartierului Unirea din Odobesti ne-au semnalat faptul ca mai multi cetateni si-au extins gradinitele cu flori, dincolo de poarta, chiar pina in drumul national. Numai ca nu e vorba doar de o simpla brazda cu "regina noptii" si "gura leului", ci chiar de un adevarat zid de beton construit in buza drumului. "Daca iti apare ceva in fata cind esti cu masina nici nu ai cum sa tragi de volan, fiindca intri in marginea de beton pusa dincoace de santurile de scurgere ale celor de la Drumuri Nationale", s-a plins un sofer odobestean. Alti locuitori au mers pina intr-acolo incit si-au betonat complet podetele, eliminind pur si simplu santurile de scurgere pluviala. "Nu ne-a fost semnalat pina acum acest aspect, insa vom tine cont si vom merge sa verificam daca s-a intrat pe domeniul drumurilor", ne-a dat asigurari directorul SDN Vrancea, Lucica Chiper. (D. GANEA)


Apa rece dupa program, din cauza caldurii


Luna iunie a acestui an a adus aminte odobestenilor de vremurile demult apuse ale comunismului, cind serviciile este rationalizate. Din cauza temperaturilor ridicate din prima luna a verii lui 2010, CUP a dat apa rece cu program atit in Odobesti, dar si la Adjud sau Panciu. Directorul CUP, Gheorghe Vasilescu, a precizat ca verifica zilnic prognoza meteo, dar ca nu poate da garantii ca pina la finele verii nu se va mai ajunge la "apa cu portia", mai ales ca "verific in fiecare zi buletinul meteo si acesta se schimba in cursul unei zile". "Nu exista prognoza pe termen lung pentru a anunta daca va mai fi vreun val de seceta", ne-a spus directorul Companiei de Utilitati Publice. (I. CRETU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.