Orașul Odobești

Terapie cu struguri in orasul viilor domnesti

Eduard Popescu
2 aug 2010 2214 vizualizări
Localitatea a mai beneficiat de statutul de statiune turistica pentru citiva ani intre cele doua razboaie

Primaria Odobesti intentioneaza sa transforme localitatea in statiune turistica, plecind de la potentialul viti-vinicol odobestean si de la posibilitatile pe care strugurii le ofera in tratamentul unor boli. "Transformarea localitatii in statiune turistica ar duce la crearea a sute de locuri de munca, in toate domeniile. In acel moment intram intr-un circuit turistic permanent si pe linga turismul sezonier pe care-l promovam de citiva ani, vom avea si un turism pe tot parcursul anului. Asta inseamna nu doar locuri de munca doar 6-7 luni pe ani, asa cum avem acum pentru lucratorii sezonieri, ci si locuri de munca si in celelalte anotimpuri, cind sezonierii nu mai sint, iar turistii sint rari la Odobesti", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. Pentru a realiza acest lucru, pe linga demersurile juridice, Primaria incearca sa creioneze un inventar al cladirilor in care ar urma sa fie amenajate viitoarele centre de tratament. Un minus pentru odobesteni este insa lipsa spatiilor de cazare pentru eventualii turisti. In acest moment exista numai o pensiune multifunctionala (Number One) si citeva in constructie. Problema cazarii ar putea fi rezolvata daca motelul "Miorita" din centrul orasului ar fi modernizat si redeschis. "Avem in domeniul public mai multe imobile carora intentionam sa le dam o destinatie turistica. Daca vom reusi sa obtinem statutul de statiune, orasul ar capata o dinamica a dezvoltarii nemaiintilnita si am putea pune in practica Strategia de dezvoltare a orasului", ne-a mai spus primarul Nicolas. Orasul Odobesti este printre putinele localitati din Romania cu o Strategie de dezvoltare pe termen mediu si lung (2009-2020), in care turismul este una din prioritati. Strategia poate fi accesata on line pe site-ul wwwprimariaodobesti.ro. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.