Orașul Odobești

Fratele lui Oprisan si a lui Nicolas construiesc de zor in Odobesti

Doina Ganea
14 dec 2009 5706 vizualizări
u in timp ce firma primarului Daniel Nicolas construieste un hotel in centrul orasului Odobesti, firma fratelui lui Marian Oprisan construieste o baza sportiva in cartierul Unirea

In curind, micul orasel podgorean ar putea avea un nou hotel, dupa ce pe Miorita s-a pus de mult timp lacatul. Luna trecuta, Primaria Odobesti a eliberat aproape 20 de certificate de urbanism si aproximativ tot atitea autorizatii de constructie. In ciuda crizei economice, cele mai multe arata ca locuitorii micului orasel podgorean continua sa-si ridice locuinte, dar sa dezvolte si unele afaceri cum ar fi o ferma sau o statie de epurare proprie. SC Cramele Odobesti SA, firma care asigura o parte din vinul de protocol in urma unor licitatii organizate de Ministerul de Interne, a solicitat Primariei Odobesti autorizatie pentru construirea unei statii de epurare in vederea dezvoltarii tehnologice a procesului de vinificatie. Potrivit acelorasi informatii aflate pe site-ul Primariei Odobesti, in localitate ar putea aparea in curind si un hotel. Potrivit certificatului de urbanism eliberat catre SC Romintur SRL, una din firmele primarul Daniel Nicolas va construi un hotel chiar in centrul orasului. Valoarea constructiei este de peste 2 milioane de lei si are ca termen final 12 luni. La SC Romintur SRL este in prezent administrator fratele primarului Daniel Nicolas, Maricel Pavel Nicolas, cu care edilul Odobestiului mai este partener de afaceri si in alte doua firme: SC VMBA SRL si SC Cadral 2002 SRL. De altfel, primarul Odobestiului n-a facut niciodata un secret din faptul ca este in primul rind un om de afaceri care a venit din mediul privat in administratie. "Da sint firmele mele si nu ma dezic niciodata de ele. Am fost un om cu initiativa si stiu cum se fac banii. Nu am venit la Primarie sa fac bani pentru ca aveam. Am venit sa aduc un plus de management in administratie", ne-a declarat primarul Daniel Nicolas cu prilejul unui interviu.


Firma fratelui Oprisan construieste si la Unirea


SC Gama Verde SRL, firma fratelui lui Marian Oprisan, Adrian Oprisan, intra tare pe piata licitatiilor pe bani publici. Firma a cistigat in luna mai a acestui an o licitatie pentru construirea unei baze sportive in cartierul Unirea din Odobesti. Potrivit contractului, lucrarea este in valoare de 584. 820 de lei fara TVA, adica putin peste 160.000 de euro. Potrivit site-ului de achizitii publice, firma a fost preferata pentru ca a avut oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Gama Verde SRL si Construct Proget, ambele apartiind fratelui baronului vrincean, au devenit celebre dupa ce au pus gazon pe fostul Stadion national "Lia Manoliu" inaintea si mai celebrului meci cu Danemarca. Firma a refacut spatul verde de pe mai multe stadioane din Romania. Potrivit Companiei Nationale de Investitii (CNI) a inceput, pe 9 noiembrie, constructia unei noi sali de sport care se adauga Salii de Sport finalizata in 2004 si bazei sportive din cartierul Unirea, a carei constructie a inceput tot in acest an. Sala de sport a carei licitatie a fost cistigata pe 11 decembrie va fi construita pe strada Stefan cel Mare, nr. 2, linga Stadionul Orasenesc. Este o sala de sport cu nivel de practica sportiva competitionala locala, cu teren de handbal si 150 de locuri pentru spectatori. Astfel odobestenii vor avea posibilitatea sa faca miscare atit vara, cit si iarna. Pentru un oras cu aproape 10 mii de locuitori, doua sali de sport si doua baze sportive, cu teren de fotbal si pista de atletism asigura deja o oferta multumitoare celor care nu doresc sa stea in fata televizoarelor, ci sa faca miscare. Primarul Daniel Nicolas a mai anuntat ca se afla in lucru proiectul unui bazin de inot didactic, prin care autoritatile locale doresc sa diversifice oferta sportiva pentru elevii si tinerii din oras. Tot in studiu se afla si proiectul unui teren de fotbal sintetic sentru elevi, in proximitatea celor doua scoli medii din localitate. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
IonelG, acum 2759 zile, 18 ore, 24 minute, 52 secunde
Taci ma loaza ca habar nu ai. Asta macar face ceva spre deosebire de altii.
, acum 739371 zile, 9 ore, 7 minute, 7 secunde
De ce n-a recunoscut Nicolas ca SC Cadral srl ii apartin, atunci cand facea de zor lucrari la institutia publica (Caminul Odobesti) unde director era (si este inca)nevasta-sa?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.