Orașul Odobești

Bani europeni pentru drumurile proaste ale Odobestiului

Doina Ganea
21 sep 2009 1295 vizualizări
Fondurile structurale sint cel mai bun aliat pentru primariile in care fondurile proprii lipsesc

Singura sansa pentru ca drumurile din Odobesti sa poata fi modernizate pare sa fie banii europeni din fondurile structurale. La ora actuala doar pe drumurile principale se circula acceptabil, pentru ca strazile de la periferie arata ca dupa bombardament. Din acest motiv, autoritatile odobestene vor depune un proiect pe Programul Operational Regional (POR), Axa Prioritara 2.1. " "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale" si un al doilea proiect pe POR, AXA 5.1. "Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea / modernizarea infrastructurilor conexe". "Avem experienta fondurilor structurale si cred ca vom reusi cu ajutorul banilor europeni sa modernizam infrastructura orasului. Avem mai multe proiecte in lucru pe infrastructura. Primul este unul care priveste reteaua de strazi din partea de sud-vest a orasului. Sint prinse aici strazile Smirdan, Dobrogeanu Gherea, Ghika Rafail, capatul strazii Nicolae Ionita si Barbu Lautaru. Este vorba despre un proiect de POR, AXA 2.1 si consta in reabilitarea si modernizarea acestor strazi, a retelelor de canalizare si colectare a apelor pluviale, a trotuarelor, a podetelor si chiar lucrari de amenajare si protectia mediului", ne-a declarat primarul orasului, Daniel Nicolas. Cel de-al doilea proiect, finantat prin POR, AXA 5.1 priveste cartierul de nord al orasului. "întrucit AXA 5.1. finanteaza restaurarea si valorificarea patrimoniului cultural si infrastructurile conexe, am conceput acest al doilea proiect in jurul bisericii Cazaclii, monument istoric de categoria A. Astfel, vom restaura acest locas, care este atit obiectiv de cult, dar si obiectiv turistic, fiind singura biserica ridicata de negustorii de vinuri in secolul XVIII si pentru ca finanteaza infrastructura, vom asfalta si strada Cazaclii, in lungime de peste jumatate de km, care duce la acest obiectiv una din arterele importante ale orasului si o zona in plina dezvoltare economica, unde avem multi procesatori de vin", ne-a mai spus primarul. în momentul in care fondurile proprii aproape lipsesc, primariile nemaiavind bani nici pentru salarii, fondurile structurale sint cel mai bun aliat pentru primarii, cu conditia ca edilii sa fi prevazut din timp bani pentru studii de fezabilitate si pentru cofinantare. Daca aceste proiecte vor trece prin furcile caudine ale evaluatorilor in aceasta toamna, odobestenii au sansa sa primeasca din 2010 peste 5 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii stradale. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 24 minute, 44 secunde
Este ft. important daca se va trece asa cum scrie in articol aceste proiecte structurale in aceast atoamna si la anu sa se primeasca acei bani s ecare este nevoie pentru reabilitarea celor propuse de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.