Orașul Odobești

Medicii de la Spital fac economie cu medicamente autohtone

Raluca Manolache
1 iun 2009 1301 vizualizări
Bugetul de austeritate va asigura activitatea spitalului orasenesc pina in octombrie

Pacientii care vor ajunge la Spitalul din Odobesti vor fi tratati mai mult cu medicamente romanesti. Medicii au de gind sa puna un accent mai mare pe pilulele autohtone pentru ca sint mai ieftine, dar si eficiente. Deciza de a se indrepta spre medicamentele produse la noi in tara se datoreaza si crizei financiare care pune tot mai mult accent pe sistemul de sanatate din Vrancea. Problema financiara este una destul de delicata la unitatea spitaliceasca din Odobesti in conditiile in care bugetul alocat de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) este insuficient. Medicii de la spital trebuie sa se descurce cu 2,1 milioane de lei, bani ce trebuie utilizati pentru tratamentul bolnavilor, pentru hrana lor, dar si pentru intretinerea spitalului astfel incit pacientii sa beneficieze de conditii cit mai bune. "Avem un buget de 21 miliarde lei vechi, mai mic decit cel de anul trecut. Vom putea sa ne desfasuram activitatea cu acesti bani pina in octombrie. Vom incerca sa ne axam pe medicamente autohtone care sint mai ieftine si cu eficienta buna. Urmeaza sa organizam o licitatie pentru achizitionarea de medicamente", a spus dr. Manole Ilie, managerul Spitalului Odobesti. Acesta spera insa ca salariatii sa nu aiba de suferit din cauza problemelor financiare, in conditiile in care nici primaria nu poate ajuta spitalul cu foarte multi bani. Dr. Ilie Manole spune ca in acest an nu se vor mai da tichete de vacanta, insa drepturile salariale se vor acorda in totalitate. "Situatia spitalului este destul de delicata pentru ca sumele alocate sint destul de mici. Le vom asigura aceeasi suma acordata anul trecut. Nu am putut creste suma pentru ca avem si noi un buget de criza", a afirmat Daniel Nicolas, edilul orasului. In acest moment la Spitalul Odobesti isi desfasoara activitatea 72 de cadre, din care doar cinci sint medici. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 15 ore, 49 minute, 57 secunde
Nu este clar nici acum, stimati reporteri, ca farmaciile sunt alimentare de lux? Mergand pe ideea ca traditionalii corbi nu isi scot ochii intre ei, de ce ar fi altfel si cu medicii versus citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.