Orașul Odobești

Orasul centrelor pentru persoanele cu handicap

Mihaela Beșleagă
30 mar 2009 4169 vizualizări
Orasul Odobesti este unul dintre cele mai importante locatii din judet in ceea ce priveste numarul centrelor de ingrijire pentru persoanele cu nevoi speciale.

Localitatea dintre vii se afla pe primul loc in Vrancea in privinta numarului de centre in care sint institutionalizate persoanele adulte cu handicap. In prezent, la Odobesti functioneaza, in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC), cinci astfel de obiective de protectie sociala: Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH), Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala (CITO), Centrul de Ingrijire si Asistenta (CIA) pentru persoane virstnice, Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu si locuintele minim protejate "Anca" si "Clara". In primele trei centre primesc ingrijiri peste 200 de beneficiari, cite 50 la CRRPH si CIA si circa 150 la CITO. Conform organigramei DGASPC, modificata prin hotarire a Consiliului Judetean la 10 noiembrie 2008, la CITO exista 58 de angajati, printre care 7 supraveghetori de noapte, 5 infirmiere, 5 asistenti medicali, cite doi asistenti sociali si doi psihologi. La CRRPH exista 35 de angajati, printre care 7 asistenti medicali (dintre care unul fizioterapeut), doi psihologi si un kinetoterapeut. La CIA sint 34 de salariati, iar pe linga asistenti medicali, sociali si supraveghetori, exista si un masor. In judet mai functioneaza centre de ingrijire pentru persoanele adulte cu handicap la Maicanesti, Cotesti, Golesti, Jaristea si Focsani. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.