Orașul Odobești

Zilierii, accidentele si vinul, problemele politistilor odobesteni

Dan Chiriac
30 mar 2009 1225 vizualizări
In aceasta perioada, oamenii legii stau cu ochii pe zilieri

In cadrul ultimei sedinte a Consiliului orasenesc Odobesti, seful Poliltiei locale, comisarul Marcel Petrea, a prezentat un raport susccint cu privire la activitatea pe anul 2008. Potrivit raportului, Odobestiul ar putea fi considerat o localitate sigura, deoarece anul trecut au fost doar 46 de infractiuni stradale. In 2008 au avut loc insa 13 accidente grave in oras, soldate cu patru morti si 10 raniti grav, 17 accidente usoare si 151 de tamponari. Politistii odobesteni raspund si de situatia operativa din cele sapte comune arondate, Andreiasu, Bolotesti, Brosteni, Jaristea, Mera, Reghiu si Virtescoiu. Aici sint peste 32.000 de locuitori, dar numarul acestora creste odata cu venirea zilierilor la munca. "In fiecare an, 2.000-3.000 de sezonieri din judetele din nordul Moldovei desfasoara activitati la fermele agricole din zona. Acestia provin din mediii cu educatie si cultura scazuta si, pe fondul consumului de alcool, creeaza probleme pe linie de furturi si violenta", a precizat comisarul Maricel Petrea. Si vinurile contrafacute ii pun in garda pe politisti. "In 2008 au fost desfasurate activitati de prevenire a infractiunilor de contrafacere a bauturilor alcoolice, ocazie cu care au fost instrumentate mai multe dosare penale unor cetateni din Jaristea", a adaugat Maricel Petrea. Seful Politiei locale mai spune ca sint probleme si cu personele asistate si minorii proveniti de la fostele case de copii. Aceste persoane, dupa terminarea scolii, nu mai sint asistate de stat, nu isi gasesc locuri de munca, ramin pe raza orasului si comit adesea infractiuni. De asemnea, in zona orasului Odobesti exista multe delicte silvice, in 2008 fiind instrumentate 89 de dosare penale. Seful politiei odobestene vorbeste si de trei zone de risc in zona de competenta. Acestea sint blocul 2M, situat pe strada Muncii, cunoscut ca blocul "NATO" al Odobestiului, centrul cartierului Unirea, unde au fost comise mai multe spargeri, dar si satele de pe Valea Milcovului unde se comit adesea infractiuni silvice. In cadrul Politiei Odobesti activeaza 27 de politisti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.