Orașul Odobești

Necaz pe gardul vecinului

Doina Ganea
2 mar 2009 1724 vizualizări
Niste garduri de nuiele si un petic de pamint, motiv de cearta intre doi vecini si Primaria Odobesti de mai bine de trei ani

Mereuta Stanciu din Odobesti are un mare necaz pe gardul vecinului. Acesta spune ca vecinul sau Ionel Nan nu si-a tras gardul si i-a intrat pe proprietate. Din acest motiv cei doi se sfadesc si la judecatorie unde s-au adunat citeva zeci de dosare din 2006. La rindul ei Primaria Odobesti are necazuri cu Mereuta Stanciu pentru ca si-a mutat gardul pe domeniul public. "Dl Stanciu a fost somat de noi sa sisteze orice constructie neautorizata (inclusiv de demolare, schimbare de amplasament) pe care o desfasoara. Dinsul a intrat pe domeniul public si nu are acte pe terenul pe care pretinde ca e al sau. A luat o buna bucata din Fundatura Stadionului care este domeniul public. Trebuie sa-si retraga gardul", ne-au spus oficialii Primarie Odobesti. Potrivit acestora batrinul risca o amenda cuprinsa intre 1000 si 10.000 de lei daca nu sisteaza contructia neautorizata. Odobesteanul se apara sustinind ca primaria nu are dreptate si ca nici vecinul sau nu are. "Am multe procese pe rol. E vorba de proprietatea mea. Nu am de ce sa ma sperii. Cu Primaria n-am nicio treaba ma judec si am sa cistig. E vorba insa de vecin care a intrat pe domeniul meu", s-a plins in continuare Stanciu. Incepind din anul 2006 sesizarile odobesteanului au ajuns pina la presedintele CJ Vrancea Marian Oprisan. Seful judetului a recomandat Primariei Odobesti intr-o adresa ca trebuie sa ia citeva masuri printre care se numara si consultarea actelor de proprietate si a hartilor de cadastru anterioare anului 1990. "In zona in care locuieste petentul nu se cunoaste precis traseul vechii retele de apa rece, iar reteaua de energie electrica este amplasata in curtile vecinilor, fiind posibil ca pozitia gardului sa fi fost modificata de-a lungul anilor asa cum recunoaste Ionel Nan. In vara acestui an toti vecinii, mai putin Ionel Nan si petentul au refacut gardurile de la strada, fara autorizatie de constructie. Garduri realizate din sipci de lemn sau din tabla cu soclu din beton armat. Nu se poate stabili cu exactitate perioada in care vecinii au modificat pozitia gardurilor", se precizeaza in adresa catre Primaria Odobesti. De asemenea, se recomanda sanctionarea celor care au realizat garduri noi fara autorizatie de constructie si in final, dupa caz, autorizarea lucrarilor respective (sic!). (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.