Orașul Odobești

O firma si o prostituata, campionii datoriilor la Odobesti

Doina Ganea
2 feb 2009 1478 vizualizări
Falimentara Romvitis SA are de achitat la bugetul local 400.000 de lei pentru ca toate activele de valoare au fost vindute la preturi mult mai mici decit cele reale

Incasarile la bugetul local al Odobestiului au de suferit din cauza unor rau platnici. Anul trecut, Serviciul de impozite si taxe din cadrul Primariei Odobesti a incheiat exercitiul financiar cu 86% incasari. "Ne atirna de git Romivitis SA Odobesti la care nu s-a incheiat procedura de faliment si nu ne putem recupera banii. Este unul dintre marii datornici de la bugetul local, cu o suma de aproape 400.000 de lei", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. Fosta IAS Odobesti a intrat in faliment dupa anul 2000 cind cele mai bune active au fost vindute la licitatie de institutiile statului unor privilegiati politici. Cum era de asteptat, datoriile nu au fost stinse in totalitate, in ciuda faptului ca Romvitis avea active extrem de valoroase, ca sa nu mai vorbim de plantatiile de vita de vie din renumita podgorie. La Odobesti sint si persoane fizice care nu-si platesc impozitele si taxele, dar acestea provin din rindul persoanelor defavorizate si cu venituri mici si care an de an au avut probleme de plata. Procentul acestora reprezinta 12% din valoarea sumelor care ar trebui incasate la bugetul local al Primariei Odobesti. O alta categorie de persoane care ingreuneaza bugetul local o reprezinta cei care au amenzi de platit, in special amenzi de circulatie rutiera sau pe liniile CFR. De exemplu, o prostituata cunoscuta din Odobesti a acumulat aproape o jumatate de miliard de lei vechi la amenzi neplatite. "Acestea au fost acumulate in timp, dar mai putin pentru prostitutie cit pentru amenzi pentru transportul feroviar. Adica ea neavind buletin primea amenzi pe CFR in fiecare zi pentru ca pleca din Odobesti si se ducea in alte localitati. Daca ar fi vrut sa-si faca buletin ar fi trebuit sa-si achite amenzile si tot asa. Astfel ca la un moment dat am decis sa-i facem buletin ca macar din transportul pe tren sa nu mai primim amenzi, pentru ca veneau zilnic sanctiuni de acest gen. Este chiar o problema cu amenzile femeii pentru ca nu pot fi recuperate si nici nu poate presta, sa zicem, munca in folosul comunitatii", a fost de parere primarul Daniel Nicolas. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.