Orașul Odobești

Bariera pentru un singur tren

Dan Chiriac
1 dec 2008 2341 vizualizări
Cu toate ca nu prea mai trec trenuri, soferii sint obligati sa opreasca atunci cind trec calea ferata spre Odobesti

O bariera si un semn rutier sint mentinute de catre autoritati pentru un singur tren care mai trece din an in pasti pe segmentul de cale ferata Focsani-Odobesti. Un cititor al Ziarului de Vrancea ne-a sesizat zilele trecute ca la trecerea peste calea ferata dinspre Odobesti exista inca obligativitatea opririi la semnul "Crucea Sf. Andrei", desi pe acolo circulatia feroviara este absenta, iar balariile au napadit sinele de tren. Cei care nu fac acest lucru pot ramine fara permisul de conducere, daca prin zona se afla vreun agent vigilent al Politiei Rutiere. "Calea ferata respectiva este inca in uz. Inca de anul trecut am vrut sa scotem acel semn, dar cei de la CFR ne-au informat ca pe acolo mai trece cite un tren, spre Odobesti. In aceste conditii nu putem ridica indicatoarele. Un caz similar am avut la Panciu, unde calea ferata de la intrare era neutilizata. Acolo, CFR ne-a confirmat insa ca nu mai trece nici un tren pe acolo", a spus comisarul Alexandru Cara, de la Serviciul Politiei Rutiere. Astfel, conducatorii auto trebuie sa opreasca la calea ferata dinspre Odobesti, daca vor sa nu ramina fara permis de conducere. In ciuda faptului ca linia ferata Focsani-Odobesti a fost scoasa din retea, aceasta este mentinuta in conservare pentru ca este o linie strategica, folosita in caz de necesiate chiar si de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, dupa cum ne-au declarat oficialii CFR. De aceea, bariera cu oprirea obligatorie este inca activa. In schimb, cladirea Garii Odobesti, desi nu mai primeste nici un tren de ani de zile, este monument istoric, fiind una dintre cele mai vechi statii CFR din judet. Aici locuieste cu chirie, intr-o anexa, un angajat al Cailor Ferate. Primaria Odobesti a facut cerere la Ministerul Culturii sa-i fie cedata aceasta cladire pentru a infiinta un muzeu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.