Orașul Odobești

Doctorul Ilie Manole ar putea fi sef cu acte la Spital

Valentin Muscă
3 nov 2008 1573 vizualizări
Acesta lucreaza din 1985 în unitatea sanitara din Odobesti Dr. Ilie Manole, director interimar la Spitalul Orasenesc din Odobesti, ar putea fi, din nou, director cu patalama al institutiei sanitare înfiintata pe Dealul Odobestilor, în 1877, pentru a primii ranitii de la Plevna si Grivita.

"Simbata am terminat de prezentat proiectul, iar pe marti-miercuri vom avea rezultatul. A fost un examen dificil, cu un text grila deosebit de greu", ne-a spus dr. Ilie Manole, care a tinut sa precizeze ca, desi a fost singurul concurent, proba de concurs nu a fost una formala. "Criteriile de analiza a proiectului de management, dupa care am fost examinat, sint foarte riguroase, iar experienta nu este singurul atu pentru a promova. în proiect am propus mutarea sectiei de Psihiatrie intr-o alta cladire, respectiv Pavilionul C, pentru care avem si proiect de modernizare si chiar banii de la Ministerul Sanatatii. Urmeaza sa efectuam licitatia, iar din 2009 sa avem zece paturi la Psihiatrie intr-o cladire demna de anii in care traim", ne-a mai spus medicul internist. Acesta lucreaza la Spitalul Odobesti din 1985 si a mai fost director intre 2004-2005. Spitalul are 58 de paturi, plus patru paturi pentru internarile de zi. Cei care au nevoie de ajutor medical pot fi internati la Interne, Pediatrie, Maternitate, Ambulatoriu si Psihiatrie. între 2005-2007, Spitalul a fost condus de medicii Ioan Rusu, Petre Angheluta si Grigore Hanta. Acesta si-a dat demisia la inceputul anului 2007, cu toate ca demarase lucrarile de modernizare a Spitalului si a redeschis Maternitatea. înfiintat in 1877, linga biserica "Nasterea Maicii Domnului", intr-o cladire construita special de Primaria Odobesti cu destinatia "Spitalul Plasei Girlele", Spitalul Orasenesc functioneaza astazi in imobilele construite, paradoxal, de Armata Germana pentru soldatii incartiruiti in oras in timpul Primului Razboi Mondial, cind nemtii si austriecii au stat doi ani la Odobesti. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.