Orașul Odobești

Criza de apa la Unirea - Odobesti

Andrei Milcoveanu
5 aug 2008 1640 vizualizări
Pompele s-au ars din cauza suprasolicitarii Locuitorii cartierului Unirea au fost lipsiti de apa la sfirsitul saptaminii trecute, iar perspectivele nu sint prea bune nici pentru zilele care urmeaza.

Fiind la capatul retelei de distributie, in perioada de seceta, cind exista o utilizare excesiva, presiunea pe conducte scade. Insa, un grup de locuitori din acest cartier sustine ca lipsa apei s-ar datora si utilizarii abuzive de catre Fabrica de Mobila S. C. Ro. We. Ni. Industrie, care ar utiliza apa potabila la procesul industrial. "Fabrica foloseste apa din retea. Cind au primit avizul de functionare li s-a pus conditia sa-si faca si foraj, dar nu l-au facut", ne-a spus Gheorghe Slusaricu, unul din locuitorii cartierului, care ne-a sesizat la redactie. Problema este ca in aceasta perioada societatea reclamata este inchisa, muncitorii fiind in vacanta. "Avem intr-adevar un contract cu societatea locala de distributie a apei, dar noi nu folosim apa in procesul industrial, doar ca apa potabila. Procesul tehnologic nu implica si apa. Pina pe 11 august sintem in vacanta si in cei doi ani de cind sintem la Odobesti nu am mai avut reclamatii de acest gen", ne-a spus Vasile Niculescu, administratorul fabricii. Pina la urma apa a lipsit in acest cartier la sfirsitul saptaminii trecute, dar nu din cauza societatii reclamate de locuitori. "In weekend s-au ars citeva pompe din cauza suprasolicitarii. Este tipic perioadei de seceta, cind locuitorii folosesc apa in mod abuziv, chiar pentru udat gradini. Dar mai grav decit aceasta este reteaua electrica deficitara, cu fluctuatii de tensiune, care a facut ca pompele sa se opreasca instant. Pentru pornirea fiecarei pompe trebuie sa se deplaseze cineva personal la fata locului, sa o porneasca manual, ceea ce duce la scaderea presiunii pe retea", ne-a spus inginerul Liviu Munteanu, sef punct lucru Odobesti la CUP SA Focsani. Nu este exclus ca pe reteaua de distributie sa existe si bransamente clandestine, asa cum s-au descoperit anul trecut, intimplator unul chiar in curtea fabricii de mobila! (Andrei MILCOVEANU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.