Orașul Odobești

Aleile Odobestenilor asfaltate dupa 3 decenii

Andrei Milcoveanu
29 iul 2008 1023 vizualizări
Caile de acces la blocurile din orasul Odobesti sint in sfirsit asfaltate. Amenajate in perioada marilor demolari care au desfigurat centrul orasului, in acelasi timp cu ridicarea blocurilor, adica in anii "70, aleile ajunsesera in ultimii ani un adevarat cosmar pentru locuitori.

«Proiectul de reabilitare a aleilor dintre blocuri este in valoare de 500 mii lei si prevede refacerea intregii retele de acces la blocurile din centrul localitatii, pe o lungime de 1 km. Nu este o simpla plombare, cum s-a mai facut in trecut, ci un proiect care cuprinde asfaltarea acestor alei carosabile si schimbarea bordurilor», ne-a spus ing. Mirela Bolovan, responsabil investitii la Biroul de Dezvoltare Urbana din Primaria Odobesti. Devenit dupa 1989 un cartier al saracimii, din care lumea pleca din cauza distrugerii infrastructurii si a retelei de termoficare, cartierul a renascut. A fost introdusa reteaua de distributie gaze naturale si urmeaza constructia a patru minicentrale pentru aceste imobile. Din punct de vedere estetic este in curs de rezolvare problema fatadelor blocurilor, dar ramine marea problema a garajelor si magaziilor semiclandestine dintre blocuri, care creaza imaginea unui cartier locuit de nomazi. Primaria locala ar face bine daca ar demola aceste garaje si magazii, pentru ca in cel mai fericit caz, proprietarii au doar autorizatii temporare de constructie. Mai mult decit atit, multe din garaje si magazii de lemne sint ridicate pe spatiile verzi si chiar locurile de joaca ale copiilor. (A. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.