Orașul Odobești

Fintina muzicala la Odobesti

Doina Ganea
16 iun 2008 1055 vizualizări
Edilul s-a inspirat de la omologul sau de la Craiova, care a instalat o asemenea fintina in oras Mindria orasului Odobesti va fi, de la sfirsitul anului 2009, o fintina arteziana muzicala, dupa cum promite primarul Daniel Nicolas.

Se pare ca pasiunea pentru acest fel de fintini a primarului Antonie Solomon de la Craiova l-a molipsit si pe primarul Odobestiului. Putul ornamental va face parte dintr-un ansamblu verde aflat deocamdata pe hirtie. In prezent, administratia odobesteana a inceput executarea lucrarilor la un parc central cu fonduri de la Ministerul Mediului. "Valoarea investitiei se ridica la 750.000 lei, din care 400.000 lei le-am primit in baza proiectului depus recent la Ministerul Mediului. Lucrarile de infrumusetare a parcului cuprind si montarea mobilierului stradal, dar si plantarea de flori si arbusti, precum si crearea unui sistem de irigatii", a declarat primarul. Cel de al doilea proiect al parcurilor contine o fintina arteziana de aproximativ 60 de metri patrati, care va fi amplasata in centrul urbei. Elementul de noutate este legat de faptul ca fintina va fi muzicala, iar apa ejectata va fi colorata, paleta culorilor fiind modificata o data cu schimbarea melodiei. Primarul Odobestiului recunoaste ca s-a inspirat de la omologul sau de la Craiova, pentru ca i-a placut ideea. "Nu va fi la fel de grandioasa si impunatoare ca cea de la Craiova, dar va fi la fel de frumoasa. în plus, dorim ca zona din Parcul Central sa ramina in continuare una de destindere, de plimbare si, de ce nu, locul unde sa se poata organiza si unele manifestari publice", a precizat Nicolas. Potrivit proiectului rezultat in urma intilnirilor dintre proiectanti si administratia locala, parcul se va intinde pe o suprafata de 13.663 metri patrati, costul investitiei ridicindu-se la 2,4 milioane de lei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.