Orașul Odobești

Centru Medico-Social pentru 45 batrini

Andrei Milcoveanu
16 iun 2008 1511 vizualizări
Ansamblul social va fi finalizat luna viitoare si va deveni operational din aceasta toamna Persoanele de virsta a treia de conditie modesta din orasul Odobesti vor beneficia din aceasta toamna de un Centru Medicio-Social cu 45 de paturi.

«Proiectul acestui Centru Medico-Social este cofinantat de Ministerul Muncii si de Consiliul Judetean. Lucrarile vor fi terminate luna viitoare, urmind sa procuram echipamentul necesar pentru aceasta unitate medico-sociala astfel incit in aceasta toamna sa-l putem inaugura», ne-a spus Electra Eftandopolos, directorul Unitatii de Asistenta Medico-Sociala din Odobesti. Lucrarile de constructie si amenajare au costat peste un million de lei, iar ansamblul este compus din 11 saloane cu doua si trei locuri, cabinete pentru personalul medical, sala de mese si alte incaperi pentru tratament si socializare. Aceasta unitate nu este un «azil de batrini», asa cum s-ar putea crede, ci se adreseaza in principal persoanelor cu venituri modeste, iar sederea este pe o perioada determinata. «In baza anchetelor sociale pe care le-a efectuat unitatea noastra am identificat peste o suta de persoane care au nevoie de ingrijire pe o perioada determinata. In paralel cu aceste servicii oferite celor nevoiasi la Centru, vom continua programul nostru de ingrijire la domiciliu a persoanelor care nu necesita deplasarea in Centru, doar ingrijiri punctuale la domiciliu, asa cum am procedat pina in prezent», ne-a mai spus directorul Electra Eftandopolos. Pe linga acest Centru Medico-Social, autoritatile locale au identificat deja imobile care ar urma sa fie transformate in Centre, fie pentru ingrijirea persoanelor de virsta a treia, fie Centre de zi pentru copii. Aceste programe se vor realiza in colaborare cu Biserica, la Odobesti fiind infiintata recent prima organizatie nonguvernamentala ortodoxa, Asociatia parohiilor din Odobesti, care are ca scop, printre altele, si implicarea activa a Bisericii in domeniul social dupa modelul centrului de zi Danut din comuna Brosteni. (Andrei MILCOVEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.