Orașul Odobești

Apa si canalizare la Unirea-Odobesti

Andrei Milcoveanu
30 apr 2008 3997 vizualizări
Proiectul "Foraj - distributie apa potabila, retea de canalizare si statie de epurare Unirea" va incepe in aceste zile, dupa ce a fost aminat doua luni din cauza contestarii licitatiei.

Proiectul in valoare de 3,8 milioane va urbaniza cartierele Mihai Sturdza si Unirea

"Lucrarile au fost blocate din cauza unei contestari nefondate. Dupa ce a fost judecata ca nefondata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, firma a facut recurs si la Curtea de Apel Galati. Aceasta din urma a dat zilele trecute o solutie definitiva si irevocabila. Ca atare, lucrarile vor incepe imediat deoarece trebuie sa intram in grafic", ne-a spus Daniel Nicolas, primarul localitatii. Finantat pe Ordonanta nr. 7/2005, cu o cofinantare din partea Consiliului Local Odobesti, proiectul in valoare de 3,8 milioane de lei este cea mai importanta investitie facuta vreodata in cartierul Unirea. Sansa locuitorilor cartierului Unirea de a beneficia de acest proiect se datoreaza, paradoxal, infiintarii cartierului sinistratilor "Mihai Sturdza" in marginea cartierului Unirea, in 2005, intre DN 2 M si DN2 D. Forajele vor fi efectuate in cartierul "Mihai Sturdza" si vor compensa deficitul de apa potabila din reteaua localitatii, Unirea fiind capat de retea de distributie apa. Statia de epurare va fi construita pe malul Milcovului, iar reteaua de canalizare va colecta apele menajere din toata zona de jos a cartierului Unirea. In paralel cu lucrarile la reteaua de distributie apa si canalizare din cele doua cartiere vor incepe sapaturile la introducerea retelei de distributie gaze naturale. Aceasta din urma va intra in Odobesti, dinspre Focsani, pe DN 2M (Soseaua Vrancei), traversind cartierul "Mihai Sturdza", pina in centrul cartierului Unirea, de unde va pleca spre Odobesti centru. Aceste vesti bune au si o parte mai putin placuta. "Pentru un an, locuitorii acestor doua cartiere trebuie sa manifeste intelegere deoarece cele doua proiecte, retelele de gaze si cele de distributie apa potabila si canalizare, necesita lucrari la infrastructura, ceea ce inseamna circulatie anevoioasa, deviere de trafic, drumuri blocate", ne-a mai spus edilul orasului. (Andrei MILCOVEANU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 10 ore, 46 minute, 56 secunde
De ce nu spui domnule ziarist ca licitatia a fost castigata de cel mai mare ofertant,cu o diferenta de 6 miliarde lei,fata de cel mai mic?Si totul pe criterii politice.Iar totul este de fatada sa-i citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.