Orașul Odobești

Turul Podgoriei

Valentin Muscă
11 feb 2008 994 vizualizări
Scosi cu Jandarmii si Politia in august 2007, romii au revenit la Unirea. In ciuda interdictiei de a stationa ilegal la Odobesti, romii din Cornetu s-au instalat pe malul Milcovului si in curtile unor cetateni din cartierul Unirea, sigur cu aprobarea acestora.

Au revenit romii la Unirea

Primaria a trimis adrese localnicilor pentru a regla situatia ilegala in care se gasesc romii si vor recurge din nou la organele de ordine pentru a-i trimite pe romi la casele lor. Problema stationarii ilegale a zeci de romi pe malul Milcovului a dus la reclamatii din partea podgorenilor, care au sesizat in mai multe rinduri furturi de struguri si nutret pentru animale. Odobestenii ii mai acuza pe romi ca au sustras fierul de la gabioanele de pe Valea Milcovului, din dreptul orasului, caci ocupatia principala a acestor romi este colectarea de fier vechi. (A. M.)


Debut de proiect Pro Democratia


Joi, 14 februarie, va debuta la Odobesti proiectul "Buna Guvernare si Dezvoltare Locala". Implementat de Asociatia Pro Democratia, Clubul Focsani, proiectul se va desfasura pe o perioada de trei luni si urmareste crearea unui grup de lideri locali care sa identifice problemele comunitatii si sa participe la rezolvarea acestora. Ca toate initiativele Asociatiei Pro Democratia, si "Buna Guvernare si Dezvoltare Locala" urmareste stimularea participarii cetatenilor la dezbaterile publice si implicarea acestora in luarea deciziilor. (A. M.)


Proiect de gradinita la Unirea


Prichindeii din cartierul Unirea vor avea o gradinita noua. Unitatea de invatamint va avea, de data aceasta, program prelungit si va fi construita pe locul actualei scoli vechi din cartierul odobestean, cladire care va fi demolata. Pe timpul realizarii proiectului, gradinita va functiona intr-una din laturile cladirii. Noul imobil va fi prevazut cu o sala de spectacole in care vor fi proiectate filme la sfirsitul saptaminii si o sala in care va functiona o sectie a Bibliotecii Orasenesti din Odobesti, pentru care a fost deja inventariat fondul de carte. (V. M.)


Biserica negustorilor din Cazaclii, monument?


Autoritatile locale au initiat demersul pentru introducerea Bisericii "Sfintii Apostoli" din strada Cazaclii pe Lista Monumentelor Istorice. Construita in 1777 de negustorii de vinuri rusi, pe mosia acestora de linga Canalul Sturza, biserica a fost abandonata de credinciosi si de parohia "Sfintul Gheorghe" dupa cutremurul din noiembrie 1940. Scapat ca prin urechile acului de la demolare in timpul sistematizarii cartierului Satul Nou in anii \'80, lacasul ar putea deveni unul din punctele turistice ale localitatii. Anul trecut au fost efectuata cercetarea arheologica pentru ca in acest an sa poata fi realizat studiul pentru transformarea bisericii in monument istoric. Finantarea proiectului de consolidare si restaurare s-ar putea realiza, in parte, din fonduri guvernamentale, biserica "Sfintii Apostoli" din Cazaclii fiind propusa spre finantare de Directia pentru Cultura Vrancea. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.