Orașul Odobești

Centrul Civic va fi modernizat

Andrei Milcoveanu
11 feb 2008 1412 vizualizări
Proiectul in valoare de 2,4 milioane va fi finantat din Fondul de Mediu u astfel se va incheia sistematizarea Centrului Civic al localitatii, inceputa in 1970

La patru decenii de la brutala sistematizare comunista a Odobestiului, centrul orasului va beneficia de prima modernizare din perioada postdecembrista. In valoare de 2,4 milioane, proiectul va "urbaniza" zona centrala a localitatii, ramasa neterminta de dinainte de 1989. "Proiectul de modernizare a Centrului Civic este unul integrat si se va realiza in paralel cu alte proiecte de pe acest amplasament. Investitiei de 2,4 milioane i se adauga cele 3 blocuri ANL, in valoare de 5 milioane de lei, care au inceput sa fie construite tocmai in partea de nord-vest a Centrului Civic, peste «groapa» din fata Postei", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. Proiectul cuprinde sistematizarea, reborduirea strazilor si aleilor din zona centrala, realizarea de pavimente, parcari, spatii verzi si iluminat public. Investitia va fi finantata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, din Fondul de Mediu. Realizarea acestui proiect va scapa localitatea de faimoasa groapa din fata Postei, care dateaza din 1997, cind autoritatile locale au inceput constructia unei noi Case de Cultura si a unei Biblioteci. Dupa turnarea fundatiei, proiectul a fost retras de la finantare si odobestenii au ramas cu un crater in centrul localitatii. Peste acest crater, ajuns in scurt timp groapa de gunoi, a inceput in 2008 constructia celor trei blocuri ANL. Pe latura sudica, proiectul de sistematizare se va incheia cu amenajarea unui teren de sport multifunctional si a unei sali de forta cu dusuri si vestiare, la subsolul Halei agro-alimentare care se afla in acest moment deja in lucru. Au trebuit sa treaca aproape patru decenii ca lucrarile de sistematizare a Centrului Civic da poata fi finalizate si Odobestiul sa arate a localitate urbana. Cu aceasta ocazie se va face si o reparatie morala fata de Comunitatea Evreieasca. Deoarece lucrarile de sistematizare efectuate dupa cutremurul din 1977 au dus la demolarea frumoasei cladiri a Templului Coral, care se gasea pe locul actualului sediu al Postei, aici se va pune o placa in amintirea obiectivui religios demolat cu "acordul" Comunitatii Evreiesti din Odobesti. (Andrei MILCOVEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.