Orașul Odobești

Turul Odobestilor

Andrei Milcoveanu
14 ian 2008 1073 vizualizări
Infiintata oficial acum citeva zile de P. S. Epifanie Norocel, Protoieria Odobesti a inceput sa se organizeze.

Protoieria se organizeaza

"Sintem ca la inceput. Este greu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu le vom rezolva pe toate. Va fi organizat cit mai repede aparatul Protoieriei, pentru ca institutia sa functioneze normal", ne-a spus pr. Stefan Maftei, protoiereu cu delegatie al Protoieriei Odobesti. Tinara protoierie odobesteana are in administrare 57 de parohii si trei manastiri. La acestea se vor adauga, cu siguranta, si alte parohii care vor fi create atit pe Valea Milcovului, in Podgoria Odobestilor, dar si in Vrancea arhaica, unde exista mai bine de zece "filii", adica mici sate, cu biserica, dar fara preot. Odata cu infiintarea Episcopiei de Vrancea, toate aceste filii vor deveni parohii, cu preoti parohi. De asemenea, Protoieria Odobesti se va mai imbogati cu o manastire, in momentul in care Episcopul Buzaului si Vrancei va popula fosta manastire Mera cu monahi. (A. M.)


Blocul "NATO", luat in vizor de Primarie


Autoritatile din Odobesti au numit un administrator al blocului social din strada Muncii, ba chiar si administratori pentru fiecare palier. In ultimul timp, zona a devenit din ce in ce mai instabila, locuitorii imobilului sesizind Politia cu privire la acest fenomen. Trebuie mentionat ca acest bloc a fost amenajat ca imobil social dupa inundatiile din iulie 2005, cind multe familii din cartierele sarace ale orasului au ramas fara locuinta. Problema este ca unii din cei care s-au mutat in aceasta cladire au adus cu ei si un gen de comportament mai putin civilizat, de unde si zona de insecuritate creata in jurul acestui imobil, pe care vecinii il numesc "Blocul NATO". (A. M.)


Pregatiri pentru inundatii


Autoritatile au inceput pregatirile pentru eventualele inundatii din primavara, deoarece proiectul pentru indiguirea Milcovului nu a primit finantare de la Guvern. Una din aceste masuri a fost achizitionarea unui buldoexcavator pentru Serviciul Apa-Canal, utilaj necesar la decolmatarea canalelor colectoare din oras, dar si pentru efectuarea lucrarilor de protejare a malului sting al orasului. De asemenea, utilajul va fi folosit si la decolmatarea canalelor de colectare din proximitatea cartierului Supusi, unde apa pluviala se aduna din toate viile Odobestiului. (A. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.