Orașul Odobești

Mihai Traistariu si Radu Ile la Odobesti

Valentin Muscă
17 dec 2007 1343 vizualizări
Pentru trei ceasuri, odobestenii au avut ca invitati pe Irina Loghin, Mioara Velicu, dar si pe Mihai Traistariu si Radu Ile

Odobestenii au fost colindati ieri de o duzina de artisti, care au interpretat in orasul de la poalele Magurei cintece de Craciun, dar si melodii celebre din repertoriul acestora. Sirul colindatorilor l-a deschis vasluianca Mioara Velicu. Aceasta a mers in mijlocul multimii si a incins o hora mare in care s-au prins toti cei prezenti, facind ca de la mic la mare, odobestenii sa danseze pe ritmurile "Trandafirului de la Moldova". A urmat preferatul adolescentelor, artistul Mihai Traistariu, care a venit pentru prima data la Odobesti. "Nu am mai fost la Odobesti, dar daca sint invitat vin si cint cu placere. îmi place si ma simt bine in Vrancea", ne-a spus Mihai Traistariu, cunoscut vrincenilor de la Festivalul "Florentin Delmar". înainte sa urce pe scena a pozat pentru "Ziarul de Vrancea" alaturi de vedeta locala, tinara speranta Andrada. Dupa spectacol, Mihai Traistariu cu greu a putut parasi orasul din cauza puzderiei de admiratoare, dornice sa se fotografieze cu cel mai in voga cintaret roman al momentului. Dupa recitalul indelung aplaudat al lui Mihai Trastariu, Irina Loghin a adus un aer de romanta, mai ales celor de virsta a treia, interpretind atit cintece populare, dar si colinde. Mult asteptatul Fuego a ramas tintuit in pat la Adjud, rapus de febra si nu a mai cintat la Odobesti. "Fuego nu poate sa vina pentru ca este racit, are febra si se afla in Spital la Adjud. Va rog sa-l scuzati ca nu poate ajunge", a spus celor prezenti Irina Loghin, alaturi de care trebuia sa interpreteze mai multe colinde si melodii populare. Au mai cintat formatiile "Accent" si "Impact". Surpriza serii insa a constituit-o recitalul sustinut de ardeleanul Radu Ile, care a si inchis spectacolul. Pentru saptamina aceasta odobestenii s-au pregatit pentru ca miercuri vor veni colindatorii din Vrancea arhaica. Cete de dansatori cu ursul si cu capra, dar si cete de plugari si colindatori din Nereju, Spulber si de pe Valea Rimnicului vor face o parada a datinilor vrincenesti pe strazile orasului. (A. M.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.