Orașul Mărășești

Istoria Oraşului Mărăşeşti, prezentată într-un film realizat de voluntarii Proiectului „On Air”, la Mausoleul Eroilor

Ziarul de Vrancea
7 mai 2022 2391 vizualizări

Istoria oraşului Mărăşeşti va fi prezentată în imagini, în cadrul unui eveniment organizat de voluntarii proiectului On Air, proiect implementat de Asociaţia Voluntariat Pentru Viaţă şi finanţat de Corpul European pentru Solidaritate. Evenimentul va avea loc în data de 5 iunie, la Mausoleul din Mărăşeşti, iar accesul se va face pe bază de invitaţie.

Filmul despre oraşul Mărăşeşti a fost realizat de 16 voluntari care provin din mai multe ţări, dar şi din România, şi cuprinde informaţii despre oameni ai locului, despre evenimentele istorice ce au avut loc în micul orăşel al Vrancei, despre trecutul, prezentul şi viitorul oraşului, dar şi despre obiceiurile şi tradiţiile zonei. Persoanele interesate să participe la eveniment pot lua legătura cu reprezentanţii Asociaţiei Voluntariat Pentru Viaţă.

Organizatorii acestui eveniment remarcabil s-au gândit şi la persoanele care nu se pot deplasa până la Mausoleul Eroilor şi pun la dispoziţia acestora un microbuz care să le transporte până la destinaţie. ,,Evenimentul se va desfăşura duminică, 5 iunie, ora 21.00 şi este un eveniment la care accesul se face pe bază de invitaţii. Activitatea constă în prezentarea unui film realizat de voluntarii Proiectului On Air, voluntari care au fost prezenţi la Mărăşeşti şi Focşani şi au realizat interviuri cu oameni care au vorbit despre oraşul nostru. Filmul este realizat de tineri voluntari amatori şi ne dorim ca publicul larg să vadă imaginile pe care ei le-au surprins în timpul stagiului de voluntariat şi să afle informaţii despre oraşul Mărăşeşti. Persoanele interesate să participe ne pot contacta la numărul de telefon al Asociaţiei (0784226248), pe pagina de facebook – Voluntariat Pentru Viaţă,  sau prin e-mail (voluntariatpentruviata@gmail.com).

Pentru persoanele care se deplasează mai greu va fi disponibil un micobuz  în faţa Gării din Mărăşeşti, la data amintită, începând cu ora 20.00 pentru a le transporta către locul evenimentului", a transmis Daniel Drăgan, coordonatorul Proiectului On Air.

Cei 16 voluntari care au realizat filmul ce urmează a fi prezentat la Mausoleu provin din ţări precum Armenia, Turcia, Danemarca, Spania, Rusia, Franţa, Italia, Belgia, Georgia şi România. Ei au venit la Mărăşeşti în vara anului trecut, iar de atunci şi până în prezent au desfăşurat o serie de activităţi ce au avut ca obiective dezvoltarea abilitătilor creative de scriere şi comunicare în rândul tinerilor din oraş dar şi în rândul voluntarilor, prin realizarea mai multor interviuri despre comunitatea din Mărăşeşti, creşterea gradului de implicare a societăţii civile prin identificarea nevoilor şi soluţiilor actuale pentru a le aborda, dezvoltarea iniţiativei şi a spiritului antreprenorial şi  creşterea gradului de implicare a societăţii civile în activităţi de promovare a solidarităţii sociale şi civice în timpul proiectului.

Asociaţia „Voluntariat pentru Viaţă” din Mărăşeşti, care a implementat Proiectul ,,On Air ", dar şi multe alte proiecte, a luat fiinţă în 2012, la iniţiativa a cinci prieteni din oraşul Mărăşeşti, specialişti în educaţie, artă, istorie şi asistenţă socială, dornici să găsească soluţii pentru a spori integrarea socială, educaţia nonformală şi interculturalitatea din zonă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.