Orașul Mărășești

Elevii din Marasesti, plini de paduchi

Liliana Nenciu
6 oct 2006 1208 vizualizări
Multi vrinceni sint certati cu apa si sapunul. Conducerea Autoritatii de Sanatate Publica Vrancea a finalizat ieri triajul epidemiologic in scoli, iar in capul listei, ca si anul trecut, elevii din orasul Marasesti s-au situat pe primul loc cu cei 120 de elevi depistati cu paduchi.

Numarul acestora reprezinta 80% dintr-un totalul de elevi descoperiti cu pediculoza in Vrancea. "Din cei 48.000 de elevi din judet au fost verificati 46.000. Au fost depistati 150 de elevi cu pediculoza si citiva cu angina pectorala. Cei mai multi elevi cu paduchi au fost gasiti la Marasesti, insa numarul lor a scazut fata de anul trecut", a spus dr. Cozma Dima, directorul ASP Vrancea. In fiecare an, multi dintre cei 970 de elevi din oras sint descoperiti cu paduchi, dar nimeni nu ia nici o masura. Singurii care s-au gindit la

problema rromilor din Marasesti au fost cei de la Crucea Rosie care vor sa faca un punct de prim ajutor in cartierul Modruzeni, unde copiii, dar si adultii sa se poata spala. "Vrem sa cumparam masini de spalat, sa facem dusuri, unde sa vina parinti si copii ca sa se spele si sa-si spele hainele. Multi refuza sa mearga la medic deoarece n-au haine curate", ne-a spus Rodica Davidean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.