Orașul Mărășești

La Mărăşeşti:„În prag de iarnă, asistenţii personali nu şi-au primit salariile din iulie”

Mihaela Beșleagă
31 oct 2011 9473 vizualizări
Pînă pe 11 noiembrie ar trebui să se dea în folosinţă şi căminul pentru persoanele vîrstnice din Mărăşeşti

De patru luni de zile, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din oraşul Mărăşeşti nu şi-au mai primit salariile de la primărie, care a rămas fără fondurile necesare. Primarul Constantin Vlase, prezent ieri la Prefectură la şedinţa Comitetului Consultativ pentru problemele persoanelor vîrstnice, a spus că a făcut numeroase sesizări despre această situaţie la preşedintele ţării, la primul-ministru, la ministere, Prefectură şi Consiliul Judeţean, dar nu a primit nici un răspuns concret. „Toată lumea ne-a răspuns că scrisoarea dvs a fost dată spre analiză şi rezolvare. Şi sîntem în prag de iarnă, cînd oamenii aceştia nu şi-au primit salariile din luna iulie. Tot timpul sînt oameni în faţa primăriei care vin şi reclamă şi spun că primarul este de vină. Nimeni nu ne ajută, nimeni nu vrea să ia în considerare problemele grele cu care ne confruntăm la Mărăşeşti, dar sperăm că vom supravieţui”, şi-a spus păsul primarul Constantin Vlase. De altfel, în mai multe localităţi din judeţ primăriile au rămas fără bani pentru plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap. Tot ieri s-a discutat şi despre ritmul lucrărilor de amenajare a căminului pentru persoane vîrstnice din Mărăşeşti, care ar trebui să fie acreditat şi dat în folosinţă pînă pe 11 noiembrie. În caz contrar se poate tăia finanţarea de la Ministerul Muncii, a atras atenţia Vincenţiu Micheci, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale. „Săptămîna trecută am fost în vizită la Mărăşeşti pentru a vedea stadiul lucrărilor. Căminul trebuie să aibă minimum un beneficiar, altfel se suspendă finanţarea”, a spus Micheci. Primarul Vlase se plînge că banii de la bugetul local sînt insuficienţi pentru amenajarea căminului. „S-au început tîrziu lucrările, dar ne străduim să terminăm cît de cît lucrările de amenajare, aici avem greutăţile cele mai mari, pentru că se fac pe banii autorităţii locale, care nouă ne lipsesc. Facem eforturi deosebite să reuşim pînă la 11 noiembrie”, a declarat ieri Constantin Vlase. Contractul pentru amenajarea căminului de bătrîni a fost semnat pe 11 august 2011.
Finanţarea se face în cadrul Programului ”Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vîrstnice”, în urma desfiinţării unor unităţi spitaliceşti din ţară. Finanţarea se asigură lunar prin bugetul alocat Ministerului Muncii. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
rebut , acum 4558 zile, 14 ore, 59 minute, 6 secunde
Acesta-i genocid fascist!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.