Orașul Mărășești

Emanoil Petrut - destinul unui mare artist, la Marasesti

Valentin Muscă
7 feb 2011 14440 vizualizări
Casa de Cultura din Marasesti reia seria evenimentelor culturale începute de regretatul Constantin Ghinita si va organiza marti, 8 februarie, un simpozion dedicat marelui artist Emanoil Petut, nascut în aceasta localitate pe 8 februarie 1932

"La orele 12.00 ii invitam la Casa de Cultura pe toti cei care doresc sa participe la omagierea postuma a celui care intrat in legenda prin personajul Tudor Vladimirescu, din filmul cu acelasi nume. Intrucit Casa de Cultura din orasul nostru ii poarta numele vrem ca, in ciuda saraciei bugetare, sa marcam acest moment pentru ca generatia care este astazi pe bancile scolii sa afle ca la Marasesti s-a nascut unul din marii artisti ai scenei romanesti", ne-a spus Pavel Dragu, directorul Casei de Cultura "Emanoil Petrut" din Marasesti, organizatorul evenimentului. De la orele 13.00, la Sala Mare a asezamintului de cultura va fi proiectat gratuit elevilor si celor care iubesc lumea cinematografiei, filmul "Dimitrie Cantemir", film in care joaca si actorul din Marasesti. Viata si activitatea actorului Emanoil Petrut au fost cuprinse intr-o biografie superba, realizata de regretatul publicist Alexandru Desliu (Emanoil Petrut. Album Memorial, Ed. Pallas, Focsani, 2003), o lucrare care ar merita republicata pentru ca este singura carte despre actor. Angajat din 1957 la Teatrul National din Bucuresti, Emanoil Petrut a jucat in zeci de filme si piese de teatru pina cind intr-o zi obositoare de vara, pe 8 august 1983, a plecat din aceasta lume. Prin filmele in care a jucat, actorul din Marasesti este vesnic printre noi, iar omagierea postuma de marti este semnul ca nu a fost uitat. (Valentin MUSCA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 18 ore, 35 minute, 49 secunde
marcati evenimentul.beti si mancati din banii cetatenilor.faceti cumva sa nu invitati prea multi
, acum 739398 zile, 18 ore, 35 minute, 49 secunde
Tot timpul critici si nu ai o idee constructiva pentru orasul nostru.Am impresia ca asa te invata tatal tau . Mai bine ti-ai vedea de treaba ta, si nu ai mai face asemenea comentarii idioate.
, acum 739398 zile, 18 ore, 35 minute, 49 secunde
Tot timpul critici si nu ai o idee constructiva pentru orasul nostru.Am impresia ca asa te invata tatal tau . Mai bine ti-ai vedea de treaba ta, si nu ai mai face asemenea comentarii idioate.
, acum 739398 zile, 18 ore, 35 minute, 49 secunde
baiatul cu ticos, as vrea, daca se poate sa imi dai si mie o adresa de mess sa putem vb mai multe despre casa de cultura. cred ca te intereseaza subiectul acesta, din cate observ.
, acum 739398 zile, 18 ore, 35 minute, 49 secunde
Ticos vine de la ticalos? Esti infantil,baiete.!Ticos nu mai are tata de mult....o fi avut vre-odata?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.