Orașul Mărășești

Spitalul din Marasesti: ori desfiintare ori transformare

Raluca Manolache
15 nov 2010 8557 vizualizări
Pentru ca nu indeplineste toate standardele necesare, autoritatile vor fi obligate sa transforme spitalul intr-un centru de sanatate u viitorul centru va avea paturi pentru medicina interna, pediatrie, un compartiment de primire a urgentelor si un mic ambulatoriu

Autoritatile se gindesc serios la transformarea unitatii spitalicesti din orasul Marasesti intr-un Centru de Sanatate. Aceasta idee a fost luata in discutie vineri, in cadrul sedintei consiliului de administratie al spitalului. "Este o propunere care va merge spre aprobare in Consiliul Local al orasului. Va fi initiat un proiect de hotarire privind transformarea Spitalului Orasenesc Marasesti in Centru de Sanatate conform Legii nr. 95/2006", spun oficialii spitalului. Acest proiect va ajunge si la Ministerul Sanatatii, care va decide daca unitatea se va desfiinta si va fi inlocuita de un Centru de Sanatate. Decizia a fost luata deoarece spitalul nu indeplineste conditiile impuse de lege pentru a se incadra in ultima clasificare a spitalelor facuta de ministerul de resort. Unitatea nu are nici numarul de paturi si nici personal suficient pentru a-si desfasura activitatea in foarte bune conditii. "Au existat mai multe variante, dar ultima pe care se merge este transformarea spitalului in Centru de Sanatate. S-a luat aceasta decizie deoarece, dupa noua clasificare realizata de MS, spitalul se incadreaza in grupa a V-a si nici acolo pentru ca unitatea nu are dotarile, circuitele necesare. De asemenea, de la 1 ianuarie 2011 spitalele vor trebui sa fie acreditate, iar Spitalul din Marasesti nu cred ca va obtine acreditarea", ne-a spus dr. Mircea Stoenoiu, de la Directia de Sanatate Publica. Structura Centrului de Sanatate va fi: 20 de paturi pentru medicina interna, 10 paturi pentru compartimentul de pediatrie, un compartiment pentru analize medicale, radiologie si imagistica medicala si un compartiment de primire a urgentelor. Si ambulatoriul va fi deschis pacientilor in specialitati precum ginecologie si chirurgie. Autoritatile spera ca aceasta decizie sa fie aprobata de Minister pentru ca astfel se vor putea salva si locurile de munca ale salariatilor de la spital, iar populatia din Marasesti va beneficia in continuare de asistenta medicala. La aceasta data, la Spitalul Marasesti sint incadrati doar trei doctori. Din documentatia de patrimoniu a spitalului rezulta ca acesta functioneaza din anul 1924. Arhivele arata insa ca Spitalul Marasesti a luat fiinta in 1904, avind un efectiv de 20 paturi, fiind al doilea spital din judet care incepe sa functioneze in mediul rural, dupa Spitalul Vidra. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 9 ore, 57 minute, 39 secunde
dar orasul Marasesti cand va fi "desfiintat" sau transformat in comuna?!?!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.