Orașul Mărășești

Oprisan nu-l mai are la inima pe Brasov

Ziarul de Vrancea
28 iun 2010 4942 vizualizări
Consilierii din Marasesti vor fi nevoiti sa ia act de retragerea sprijinului politic pentru fostul primar u Faptul ca a pierdut alegerile la Marasesti nu e destul sa ii retragem sprijinul politic? , a reactionat Oprisan, intrebat de ce l-a dat afara pe Emilian Brasov

Emilian Brasov, consiler local PSD la Marasesti si fost primar al orasului in doua rinduri, a fost propus din nou pentru incetarea mandatului inainte de termen. Astfel, in sedinta Consiliului Local de miercuri, alesii locali vor fi nevoiti sa ia act de retragerea sprijinului politic pentru fostul primar Emilian Brasov, pentru a doua oara. Brasov a absentat in luna aprilie de la sedinta in care trebuia schimbat din functie democrat-liberalul Valerica Chitic, iar ca urmare presedintele PSD Marian Oprisan a anuntat ca i-a retras sprijinul politic, conform Legii 323/2004, privind statutul alesilor locali. Brasov a fost suspectat de colegii de partid ca ar fi facut "blat" cu PD-L ca sa nu-l suspende din functie pe Chitic, ca urmare a unor aranjamente politice locale. In plus, in PSD se pare ca este o problema interna legata de propunerea pentru functia de viceprimar, in locul lui Valerica Chitic, in contextul noii aliante dintre PSD si PNL la nivel judetean. PSD ar vrea sa-si impuna un viceprimar la Marasesti, care sa-l secondeze pe primarul liberal. Pentru post a fost nominalizat consilierul Ion Ostafie, liderul filialei locale a PSD, cu care multi nu sint de acord.


Pedepsit dupa doi ani de la alegeri


Marian Oprisan, presedintele organizatiei PSD Vrancea, a afirmat ca sprijinul politic i-a fost retras consilierului in urma rezultatelor nefavorabile obtinute la alegerile locale din iunie 2008, cind Emilian Brasov a pierdut fotoliul de primar. "E o chestie din interiorul partidului. Faptul ca a pierdut alegerile la Marasesti nu e destul sa ii retragem sprijinul politic? In locul sau (n.r. Emilian Brasov) va fi propus urmatorul pe lista partidului", ne-a declarat Oprisan. Presedintele PSD Marasesti, Ion Ostafie, a sustinut ca retragerea sprijinului politic s-a facut potrivit statutului. "Conform statutului, dl Brasov a fost exclus din partid de catre organizatia din care face parte", a declarat Ion Ostafie.


"O sa ma mut la Partidul Poporului"


Consilierul renegat de PSD sustine ca nu a primit nici o adresa prin care sa fie instiintat de retragerea sprijinului politic si spune ca il va da in judecata pe Oprisan daca ii va inceta mandatul. "Nu stiu care sint motivele pentru care mi s-a retras sprijinul. A fost primita o adresa in luna mai, semnata de Marian Oprisan, fara a fi organizata in prealabil o sedinta, cu toate ca trebuia sa primesc si eu adresa. Nu o sa fac decit sa ma judec cu presedintele CJ, Marian Oprisan. Eu probabil o sa dispar si ei sa ramina in continuare. O sa ma mut la Partidul Poporului", a glumit in final Brasov. In sedinta anterioara a CL, doar patru consilieri au luat act de retragerea sprijinului refuzind astfel sa valideze mandatul noului consilier Jana Ciuperca, directorul spitalului local. Potrivit adresei inaintate catre CL, odata cu Brasov au mai fost exclusi din partid inca sapte supleanti de pe lista PSD pina s-a ajuns la nominalizarea Janei Ciuperca. (D. GANEA, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 10 ore, 34 minute, 27 secunde
ce fatza de tâmp poate avea acest guzgan...
, acum 739393 zile, 10 ore, 34 minute, 27 secunde
Iar tu,dupa scris,esri cretin.Ostafie nu stie ca retragerea sprijinului politic nu este egala cu scoaterea din partid.Intr-adevar,era bun de vice....De la sedinta au lipsit TOTI consilieii psd,in citeste integral
, acum 739393 zile, 10 ore, 34 minute, 27 secunde
CEILALTI MARI ABSENTI-COSILIERI LOCALI PSD?CE HOTARATI,D-LE PRESEDINTE?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.