Orașul Mărășești

Orasul-dormitor, acuzat ca a instituit taxa de lux

Ciprian Fânaru
3 mai 2010 1768 vizualizări
Numai la apartamente se plateste, primarul sta la casa si n-are voie sa plateasca , acuza Gaftona Ciocoiu, cu referire la taxa pe lux, care ajunge la 60 de lei anual u primarul Vlase respinge acuzatia si spune ca la rindul sau plateste taxa, la fel ca toti locuitorii Marasestiului

Orasul erou bintuit de faliment scoate la iveala noi anomalii care poarta marca balcanismului. Mai nou, autoritatile locale ar fi instituit asa numita "taxa de lux". Gaftona Ciocoiu sustine ca la Marasesti centrala termica de apartament este un lux taxat ca atare de primarie. Instalata din 2009, cu toate autorizatiile la zi, respectiva centrala nu a putut functiona pina cind proprietarii nu au obtinut de la toti locatarii din bloc semnaturi care sa ateste ca acestia sint de acord cu modificarile din apartament. Chiar si asa, femeii nu i se pare deloc normal sa scoata anual din buzunar 60 de lei, drept "taxa de lux" mascata sub forma altor dari. Nemultumita ca primaria o taxeaza pentru ca vrea sa se incalzeasca, femeia care face naveta zilnic la Focsani spune ca acest caz nu e unul singular si ca "ceilalti au platit in continuare deoarece au zis ca ne baga majorari". Centrala pe gaz functioneaza din octombrie 2009, dar aberanta taxa a iesit abia acum la iveala. "Mi-au zis sa fac cerere ca mi-am montat centrala, dar nu am facut. Se pare ca centrala este un lux pentru Marasesti. Aproape toti vecinii de pe scara detin astfel de instalatii, dar din ce stiu eu nu toti platesc la fel, care au fost mai indrazneti si au facut scandal la primarie platesc doar 20 de lei sau oricum mai putin. In chitanta pe care mi-au dat-o nu era specificata aceasta taxa. Au bagat-o in impozite. M-am lovit de aceasta nedreptate atunci cind m-am dus sa achit impozitele pentru masina si pentru casa, pe 29 martie. Am vazut ca aveam de platit 106 lei. De unde au scos asemenea tarif, ca eu nu am am auzit de asa ceva?", se intreba necajita femeia din Marasesti, care locuieste pe strada Republicii, in zona Electrica, intr-un apartament proprietate personala. Aceasta mai spune ca familia si-a instalat centrala pe gaz atunci cind a dispus de banii necesari, anterior incalzirea locuintei cu pricina fiind asigurata de o centrala electrica, mult mai costisitoare. In replica, edilul din Marasesti afirma ca taxarea e perfect legala si se aplica tuturor proprietarilor, indiferent de tipul de centrala. "Primul nemultumit sint eu, si eu am centrala termica pe gaz si n-am primit nici un ajutor de cind am montat-o. Si pe mine ma pun la plata. Reclamatia e neintemeiata. Exista lege, normative care incadreaza locuinta, si in functie de materialul din care e facuta si de cum se realizeaza incalzirea "" centrala pe gaz, soba - se stabileste categoria de plata", spune Constantin Vlase, primarul de la Marasesti. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.