Orașul Mărășești

Turul Marasestiului

Doina Ganea
1 feb 2010 1501 vizualizări
Scrisoarea lui Vlase catre Boc

Primarul orasului Marasesti, Constantin Vlase, i-a trimis o scrisoare premierului Emil Boc prin care ii cere acestuia sprijin privind situatia financiara fara iesire in care se afla Primaria. "Luna de luna avem de platit dobinda de cca. 100.000 de lei pentru un imprumut angajat pe 20 de ani pentru realizarea unui obiectiv de investitii, in timp ce din taxele si impozitele locale am colectat 2.600.000 de lei, suma care nu acopera nici 22% din cheltuieli. Sintem disperati"¦ N-ar fi mai bine ca Guvenul sa faca un efort financiar de 8.000.000 de lei pentru a restitui in intregime acest credit apasator?", ii scrie, printre altele, primarul Constantin Vlase sefului executivului, Emil Boc. Constantin Vlase i-a amintit premierului ca s-au cunoscut la inaugurarea hidrocentralei de pe Siret si i-a trimis acestuia o fotografie a celor doi si un text, publicate de Ziarul de Vrancea. (D. GANEA)


Balta Marasestiului va produce anual 70.000 de lei


Luciul de apa scos la licitatie luna aceasta de Primaria Marasesti si-a gasit un stapin. Potrivit primarului Constantin Vlase, noul administrator va face balta profitabila prin realizarea unor investitii care vor aduce si primariei o redeventa de aproape 7 miliarde de lei vechi in urmatorii 10 ani. "Au fost doi ofertanti si a cistigat cel care a dat mai mult. Deocamdata sintem in perioada intocmirii documentelor. Cert este ca vom primi o redeventa de aproape 6.000 de lei pe luna. Potrivit angajamentului, firma cistigatoare va investi vreo 250.000de euro sa populeze balta cu peste si sa amenajeze si o baza de agrement", ne-a declarat primarul Constantin Vlase. Primaria Marasesti a concesionat in urma licitatiei din 14 ianuarie o balta in suprafata de 17,84 hectare, situata in apropiere de satul Doaga. Pretul de pornire al licitatiei a fost de 9.249 lei/ha. (D. GANEA)


PUG ""ul orasului costa 90.000 de lei



Primaria Marasesti se pregateste sa scoata din vistierie suma de 90.000 lei pentru a achita lucrarile de executare a Planului Urbanistic General (PUG) al orasului, fara de care localitatea nu poate atrage fonduri europene. Potrivit edililor, actualul PUG a expirat din 2008, el fiind proiectat pentru 10 ani. Primaria Marasesti a obtinut o derogare de la Ministerul Administratiei pentru a prelungi valabilitatea PUG-ului pina la finele lunii decembrie 2010. Oricum, la sfirsitul lunii ianuarie a fost termenul pina la care noul PUG trebuia prezentat primarului Constantin Vlase. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 9 ore, 4 minute, 9 secunde
Domnule Vlase daca vreti economii concediati din fufele primariei.Aveti foarte multi functionari neprofesionisti si corupti,totodata sunt angajati prin calificarea pilelor de catre Emil Brasov. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.