Orașul Mărășești

Terenuri concesionate fara utilitati

Doina Ganea
4 ian 2010 1763 vizualizări
Doua hectare de teren, pe care ani la rind se depozitasera gunoaiele in Marasesti, au fost concesionate pentru a fi transformate in cartier de locuinte u necazul este ca noii chiriasi nu au nici macar curent electric pentru construirea locuintelor

Primaria orasului Marasesti a concesionat anul trecut cu 10 euro/mp un teren de 2 ha pentru construirea de locuinte pentru tineri, la marginea orasului. Problema este insa generata de lipsa utilitatilor, fiindca administratia publica locala nu mai are acum bani pentru asigurarea lor, asa cum preconizase initial. Potrivit unui proiect de hotarire adoptat in 2008 de catre Consiliul Local Marasesti, o suprafata de 2 ha de pasune a fost trecuta din domeniul public al orasului in domeniul privat cu scopul de a se folosi pentru construirea unor locuinte pentru tinerii din Marasesti. Terenul este situat in zona de nord a orasului, in dreptul "Abatorului Vechi" si, potrivit initiatorilor, este propice constructiei de locuinte. Timp de mai multi ani terenul era ocupat cu moloz si gunoaie depozitate neautorizat de populatia si agentii economici din zona. Odata cu scoaterea la licitatie a acestor terenuri s-a oprit si depozitarea ilegala a gunoaielor , dupa cum spun edilii. "Initiativa este mai veche, cam de prin 2006. De atunci li s-a promis persoanelor defavorizate din zona ca vor primi un loc de casa. Intre timp noi l-am lotizat si l-am scos la licitatie pentru constructia de locuinte. Din pacate anul acesta n-am avut bani sa asiguram acolo utilitati, cum ar fi apa curenta sau macar un drum. Ce fel de case sa-si faca oamenii acolo daca nu au ce le trebuie?" ne-a declarat primarul Constantin Vlase, optimist totusi ca poate anul acesta se va rezolva macar partial problema utilitatilor. Terenurile au fost scoase la licitatie in vara anului trecut la pretul de 10 euro/mp. Un pret destul de modest, conform aprecierilor sefului executivului local al Marasestiului. Pe piata imobiliara din Marasesti, un teren la sosea, fara alte utilitati, se vinde la preturi cuprinse intre 10 si 15 euro, insa nici asa nu prea se ingramadesc cumparatorii. In acelasi registru, la inceputul acestui an, Primaria Marasesti concesioneaza o balta in suprafata de 17,84 hectare, situata in apropiere de satul Doaga. Pretul de pornire al licitatiei este de 9.249,0 lei/ha, iar ofertele se primesc pina pe 13 ianuarie 2010, urmind ca a doua zi sa aiba loc licitatia propriu-zisa la sediul primariei. (Doina GANEA)


  • Proiecte de mediu care zac la praf


  • Primaria Marasesti a elaborat anul trecut citeva proiecte importante pe care le-a depuns la Ministerul Mediului si care au in vedere printre altele refacerea spatiilor verzi si instalarea unor panouri solare pentru incalzire ecologica. Potrivit primarului Constantin Vlase primele doua studii de fezabilitate intocmite de specialisti si aprobate ulterior de alesi au in vedere in primul rind refacerea Parcului Central. Cel de al doilea proiect are in vedere amenajarea de locuri de joaca si spatii verzi pe o suparafata de 12.000 mp situate in zona blocurilor. «Valoarea primului proiect este de 400.000 de lei din care contributia noastra este de 40.000 de lei, iar pentru cei 12.000 mp de spatiu verde valoare proiectului este de 1.250.000 de lei, din care contributia noastra ar trebui sa fie cam de 250.000 de lei», ne-a precizat primarul Constantin Vlase. Cel de al treilea proeict se refera la amplasarea unor panouri solare pe toate institutiile publice din oras cu scopul reducerii costurilor cu energia termica. Din pacare, adauga primarul, de niciunul dintre proiectele depuse nu se mai stie nimic. «N-am primit pina acum niciun semn. Cred ca va trebui ca in 2010 sa bat drumurile din nou pe la Bucuresti pe urma acestor proiecte", ne-a spus Constantin Vlase. (Doina GANEA)



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.