Orașul Mărășești

Primaria a platit la limita salariile angajatilor si ajutoarele sociale

Ziarul de Vrancea
4 ian 2010 1545 vizualizări
«Sintem intr-o saracie lucie, nu avem bani nici pentru o luminare!», s-a plins primarul Constantin Vlase, care a reusit sa achite la limita drepturile celor care isi iau leafa de la primarie u orasul Marasesti are nevoie urgent de 1,9 milioane de lei pentru a nu intra in colaps

Noul an a inceput sub auspicii nu tocmai optimiste pentru orasul Marasesti. Destul de strimtorata cu banii, Primaria a gasit totusi resurse sa nu ramina in urma cu plata salariilor pentru angajati si pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap. Potrivit primarului Constantin Vlase, in ultimele luni s-a reusit acordarea salariilor pentru aceste persoane, dar guvernantii au uitat de ajutoarele de incalzire pentru cei care nu sint beneficiarii Legii 416/2001 privind venitul minim garantat. «Am reusit sa asiguram fondul de salarii necesar pentru functionarii nostri care ajunge cam la 3,1 miliarde de lei vechi, dar nu am platit contributia aferenta acestora pe luna trecuta. Din toata saracia noastra nu am ramas in urma nici cu plata indemnizatiilor pentru asistentii personali, aproximativ 100, si nici cu ajutoarele la 416. Cei de la guvern au uitat insa de ajutoarele de incalzire pentru cei care nu sint beneficiarii ajutoarelor de somaj, dar indeplinesc conditiile pentru ajutoarele la caldura", ne-a spus primarul Constantin Vlase. La cea mai recenta rectificare de buget adoptata de Consiliul Judetean in decembrie anul trecut, initial orasul Marasesti nu figura pe lista localitatilor care au primit bani de la buget. In urma unei propuneri venita din partea grupului consilierilor liberali din CJ, si Marasestiul a primit 5.000 lei, o suma infima raportata la nevoile reale ale comunitatii. «Am avea nevoie de 19 miliarde de lei vechi pentru a ajunge pe linia de plutire», a precizat primarul liberal Constantin Vlase. Nici de Revelion autoritatile locale nu au avut bani sa organizeze un minim de eveniment festiv, iar de focuri de artificii nici nu a putut fi vorba. «De Revelion nu am putut sa organizam nimic, nimic. Nu avem bani nici pentru o luminare. Sintem intr-o saracie lucie, nu am avut bani nici sa trimitem o felicitare de sarbatori», s-a plins primarul din Marasesti. Cu prilejul recentei vizite efectuate la Ciuslea, ocazionata de inaugurarea centralei hidro de la Movileni, primarul Marasestiului l-a rugat pe premierul Emil Boc sa nu uite ca in Vrancea exista un oras sarac, care are nevoie de bani pentru a supravietui. Rugaminea edilului liberal a ramas insa la nivelul unor schimburi de amabilitati. (D. GANEA, M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.