Orașul Mărășești

Turul Marasestiului

Ziarul de Vrancea
25 mai 2009 1315 vizualizări
Oferta variata la Grupul Scolar Marasesti

Grupul Scolar Marasesti are o oferta generoasa pentru tinerii care vor sa-si continue studiile in oras. Astfel, absolventii de gimnaziu au de ales intre cinci clase, patru cu profil tehnologic si una cu profil teoretic. Printre dotarile unitatii de invatamint se numara 19 sali de clasa, 2 laboratoare de fizica, 2 de chimie, unul de biologie si un laborator de electrotehnica. O noutate pentru Marasesti este Centrul de Documentare si Informare, care are peste 13.000 de volume, calculatoare, sala de lectura si videoproiector. "Instruirea practica se efectueaza atit in atelierele proprii, cit si in cele ale unitatilor colaboratoare care vor fi si viitorul loc de munca al elevilor. Cei care nu reusesc la facultati sau colegii isi gasesc usor de munca la firmele private cu profilul liceului", spun oficialii liceului. (I. N.)


Politistii controleaza barurile


Marasestiul este un oras sigur. Cel putin asa sustin politistii de aici, care au de indeplinit de citeva luni un ordin primit din partea comandantului. "De cind am venit la comanda am instituit regula ca patrula de serviciu pe timp de noapte sa treaca prin fiecare bar de pe raza orasului si sa legitimeze fiecare persoana suspecta, pentru ca exista calatori care coboara din tren si isi fac veacul prin localurile din zona garii. Si discoteca din oras este una linistita, mai ales dupa ce are un nou administrator. Putem spune ca avem liniste in oras si noaptea cetatenii pot merge linistiti pe strada pentru ca nu exista gasti de cartier. Singurele probleme aparute noaptea sint mici certuri familiale", a spus comisarul Petre Duna. (D. C.)


Elevii au cules o tona de gunoaie de prin parcuri


Peste 80 de elevi de la scolile generale 1 si 2, impreuna cu colegii lor mai mari de la Grupul Scolar Marasesti au curatat si igienizat mai multe locatii din orasul in care locuiesc. Astfel, parcurile din Marasesti, zona Calimanesti si drumul de acces catre rampa de gunoi de la Haret au fost curatate vineri de pet-uri, folii, materiale plastice si alte deseuri aruncate la intimplare pe spatiul verde. Rezultatul acestei actiuni a fost nu mai putin de o tona de deseuri "culese" de prin spatiile cu verdeata si de pe caile de acces. Copiii au fost supervizati si ajutati de organizatorii acestei actiuni, reprezentantii ILGO Marasesti, Primaria si firma de profil ecologic EcoX. La finalul actiunii, fiecare elev a obtinut, pe linga educatie ecologica, si un tricou din partea sponsorului. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.