Orașul Mărășești

Nasteri cu program la Marasesti

Raluca Manolache
25 mai 2009 1626 vizualizări
Chiar daca natalitatea este in floare la Marasesti, nici un medic ginecolog nu vrea sa profeseze la spitalul orasenesc

Femeile gravide din Marasesti nu mai pot sa nasca in unitatea spitaliceasca din oras. Chiar daca exista maternitate, gravidele trebuie sa vina la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani pentru ca la Marasesti nu exista un medic specialist stabilit pe post. In ciuda faptului ca s-a scos de nenumarate ori postul la concurs, cadrele medicale nu s-au aratat interesate, situatie de altfel intilnita in toate spitalele din judet. "Am scos postul la concurs pentru rezidentiat pe post si s-a ocupat, dar rezidentul este abia in anul intii. Acum nasterile sint dirijate de obicei la spitalul judetean. Lipsa medicilor ginecologi din tot judetul se reflecta si asupra noastra", spune dr. Jana Ciuperca, managerul Spitalului Marasesti. Postul urmeaza sa fie din nou scos la concurs dar nu sint prea multe sperante pentru ca nimeni nu si-a aratat interesul sa participe la examen. "Am mai publicat postul la concurs si nu am avut nici un candidat. Probabil nu sint ginecologi suficienti pentru ca sint posturi vacante si la Spitalul Judetean", mai spune Jana Ciuperca. Cu toate acestea, gravidele sau femeile cu afectiuni ginecologice primesc asistenta medicala de specialitate de doua ori pe saptamina. Unitatea a incheiat un contract cu dr. Angela Baleanu, de la Spitalul Panciu, care vine de doua ori pe saptamina pentru a se ocupa de femeile cu afectiuni ginecologice si de gravide. Natalitatea in Marasesti este in continua crestere, daca luam in considerare faptul ca de la inceputul anului 115 femei au devenit mame in oras. In acest moment, la Spitalul Marasesti exista 49 de salariati. Cu toate acestea, doar trei medici sint angajati cu norma intreaga si trei sint cu timp partial. (Raluca MANOLACHE)


Camera de primiri urgente moderna


Pacientii Spitalului Marasesti au parte de conditii mult mai bune in momentul in care ajung in camera de primiri urgente. Spatiul a fost modernizat si recompartimentat, pentru aceste lucrari fiind cheltuita suma de 35.000 de lei. Au fost amenajate trei spatii, camera de stabilizare a bolnavilor, camera de tinere sub observatie a bolnavilor si triajul, dupa cum ne-a spus medical Jana Ciuperca. Unitatea urmeaza sa primeasca si aparatura noua de la Ministerul Sanatatii. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.