Orașul Mărășești

1 Decembrie la Marasesti

Valentin Muscă
24 nov 2008 2290 vizualizări
Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita mai mult simbolic in acest an la Marasesti. Pe 1 decembrie se implinesc noua decenii de la Unirea cea Mare de la Alba Iulia.

In ciuda bugetului saracacios, autoritatile au prevazut totusi un program pentru aceasta zi. "1 Decembrie va debuta cu depunere de coroane de flori la locurile simbolice din oras. Apoi vom avea un moment artistic, intilniri, evocari", ne-a spus primarul Constantin Vlase. Edilul a precizat ca este ultimul an cind strada care leaga orasul Marasesti de soseaua E85 va fi neluminata. "Cu 1,7 milioane de lei vom putea realiza iluminatul public din oras pina la E85, pentru a avea o intrare civilizata in oras", ne-a mai spus Constantin Vlase. De altfel, iluminatul public a constituit unul dintre subiectele care s-au aflat pe ordinea de zi la ultima sedinta a Consiliului Local. Alesii locali au dezbatut aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investitii "Extindere iluminat public "" Intrare in orasul Marasesti", care va fi realizat cu bani de la bugetul local. (V. M.)


Stationarea interzisa in fata pietii


Soferii din Marasesti nu mai au voie sa-si parcheze masinile in fata pietei agroalimentare din oras. Aceasta decizie a fost luata de noul sef al Politiei locale, care a montat, cu aprobarea Primariei, doua indicatoare rutiere cu semnificatia "Parcarea interzisa". Decizia a fost luata pentru fluidizarea traficului. "Au fost instalate in aceasta zona doua indicatoare pentru ca strada era strangulata. Este vorba si de strada care duce spre Spitalul Orasenesc, in trecut existind citeva cazuri in care ambulanta nu a putut trece din cauza masinilor parcate. I-am lasat citeva zile pe soferi sa se obisnuiasca dupa care am trecut la sanctionarea celor care nu respecta indicatoarele. Pina acum au fost aplicate 15 sanctiuni", spune comisarul Petre Duna, seful Politiei. Soferii au ramas uimiti pentru ca pina acum nu i-a amendat nimeni in oras. In Marasesti urmeaza sa apara si alte semne de circulatie, dupa ce vor fi comandate de Primarie. Petre Duna spune ca circulatia trebuie semnalizata, astfel incit soferii sa fie feriti de accidentele rutiere. In plus, Politia ii va lua in vizor si pe cei care urmeaza scolile de soferi. (R. M.)


Scolarii din Marasesti au, in sfirsit, caldura


Scolarii din orasul Marasesti au scapat anul acesta de frigul pe care au trebuit sa-l suporte anul trecut, in timpul orelor de curs. Odata cu venirea iernii si conducerea Scolii nr. 2 din Marasesti a rezolvat problemele centralei termice, care a fost defecta in 2007. Iarna trecuta, micutii tremurau si scriau cu manusi din cauza unui cazan care se sparsese si pentru care fosta administratie locala nu a gasit in timp util solutii. "Este caldura acum, am pus centrala in functiune inca de la inceputul lunii. Anul trecut au fost probleme cu un cazan care s-a spart, dar acum nu mai avem nici o problema cu incalzirea", ne-a declarat secretara unitatii. Parintii elevilor pot fi acum linistiti ca odraslele lor nu vor mai veni acasa cu degetele degerate. (I. N.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 12 ore, 25 minute, 33 secunde
pai s-o sarbatorim cu stegulete portocalii,ar fi cazul! ne-am saturat de atata menstruatie rosie..vrem si menopauza iar culoarea portocalie ar fi mai potrivita.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.