Orașul Mărășești

Spitalul Marasesti va avea spalatorie noua

Liliana Nenciu
8 iun 2005 838 vizualizări
Bugetul pentru 2005, de 600 milioane de lei, ajunge doar pentru renovari minore

In acest an, Spitalul Marasesti va beneficia, la capitolul investitii, de circa 600 milioane lei, suma repartizata de la bugetul local. Cu acesti bani, medicul Jana Ciuperca, directorul Spitalului Orasenesc Marasesti a decis sa reabiliteze vechea spalatorie. In prezent, locatia este utilata cu masini de spalat de pe vremea cind a fost construita unitatea, cu zeci de ani in urma. "Spalatoria este esentiala pentru un spital. Masinile care exista sint foarte vechi si nu mai fac fata. Este si in dezavantajul nostru, deoarece o masina veche consuma foarte mult si calitatea lasa de dorit. Vrem sa luam patru masini de spalat automatice, pentru a inlocui vechile masini", ne-a spus dr. Jana Ciuperca, directorul Spitalului Marasesti. Din acelasi buget, conducerea spitalului vrea sa finalizeze si unele reabilitari ale cladirii. Din cauza configuratiei acoperisului, atunci cind ploua, apa se infiltreaza prin tavan, afectind citeva din incaperile unitatii spitalicesti. Reprezentantii unitatii spitalicesti spun ca macar sectia de interne va avea, din aceasta vara, un nou acoperis din tabla. "Este foarte greu pe anotimpul ploios, deoarece acoperisul este subred si apa se infiltreaza prin peretii interiori. Este un acoperis vechi din tigla, pe care vrem sa-l inlocuim. Bugetul alocat este mic si sper sa ne descurcam, deoarece alte finantari nu mai avem de unde sa primim", ne-a spus Gica Rosca, contabil-sef in cadrul Spitalului Marasesti. Oficialii spitalului spera ca vor exista, si in Marasesti, persoane cu posibilitati financiare care sa-i ajute, caci sumele de la buget sint insuficiente pentru nevoile reale ale unitatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.