Orașul Mărășești

Turul Marasestiului

Doina Ganea
1 sep 2008 1300 vizualizări
Primarul suna intotdeauna de doua ori

Edilul Marasestiului, liberalul Constantin Vlase, se afla in concediu de odihna, lasind grijile orasului pe umerii viceprimarului Valerica Chitic. Edilul isi petrece concediul in Germania la copii sai, care sint stabiliti acolo. Chiar daca este in vacanta, noul primar se intereseaza zilnic de felul in care merg treburile orasului. "Cel putin de doua ori pe zi suna dl Vlase sa vada cum merg lucrarile la diferite obiective de investitii, cum stam cu banii, cu incasarile sau cu salariile. Dl Vlase nu si-ar fi luat concediu, dar avea rezervate bilete de avion din ianuarie, cu mult inainte de a iesi primar. Asa ca era normal sa plece", ne-a precizat viceprimarul Valerica Chitic.


Dan Brasov, un functionar model


Baiatul fostului primar al orasului Marasesti, Dan Brasov, angajat in cadrul Primariei, la Biroul Comunicare, Informatica si Integrare europeana, este privit ca un bun profesionist de catre succesorii tatalui sau la conducerea orasului. "Este un bun profesionist, inteligent, cu care se poate lucra foarte bine. Are idei bune si se poate colabora pe unele proiecte. Noi nu avem nimic cu el si chiar il apreciem. Daca avem ceva de reprosat ne referim la tatal sau, fostul primar Emilian Brasov, dar pentru Dan Brasov numai cuvinte bune", a apreciat viceprimarul Valerica Chitic. De altfel, Dan Brasov a devenit taticul unei fetite in urma cu trei zile. Dupa ce tatal sau a piedut sefia orasului, Dan declara ca abia asteapta sa-si arate capacitatile si sa nu mai spuna lumea ca e "baiatul lui tata".


Incendiile dau peste cap bugetul local


Numarul mare de incendii provocate de unii proprietari de terenuri din Marasesti pentru arderea miristilor da peste cap bugetul si asa strimtorat al orasului. In medie, Primaria Marasesti suporta lunar costurile a peste 1.000 litri de motorina pentru asigurarea transportului masinilor de pompieri. "Ce incercam sa economisim din alte parti cheltuim acum pe stingerea incendiilor provocate de fermieri. Nu stim cine pune aceste focuri pentru ca nu-i depistam, iar proprietarii nu recunosc ca ar da ei foc resturilor vegetale de pe cimp", ne-a declarat viceprimarul Valerica Chitic.


Salariile la zi pentru angajatii Primariei


Cu toate ca se confrunta cu mari probleme financiare, Primaria Marasesti a reusit sa acorde salariile angajatilor pe ultima luna. Astfel functionarii se afla cu lefurile la zi, sursa veniturilor fiind numai incasarile din taxele si imozitele locale. "Cind am preluat Primaria am gasit numai gauri negre. Datorii cit casa si incet-incet ne-am apucat sa le achitam, sa facem economii si sa platim angajatii. Avem bani si pentru cei care lucreaza la 416 si chiar ii punem la treaba. Ei pot fi vazuti acum muncind pentru comunitate, nu ca inainte, cind primeau banii si stateau acasa", a subliniat viceprimarul Valerica Chitic. La nivelul orasului Marasesti sint aproape 400 de beneficiari ai Legii 416/2001.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.