Orașul Mărășești

Mai putini bani pentru «Vranceaqua»

Doina Ganea
1 sep 2008 1321 vizualizări
consilierii au redus contributia primariei de la 30.000 la 2.000 de lei si l-au inlocuit pe responsabilul de proiect, Dan Brasov, cu actualul primar Constantin Vlase

Consilierii locali ai orasului Marasesti s-au reunit vineri, 29 august, intr-o sedinta extraordinara pentru reducerea contributiei Primariei la bugetul Asociatiei "Vranceaqua", proiect derulat la nivelul intregului judet si in care sint cuprinse toate orasele si municipiile din Vrancea. "Am convocat aceasta sedinta cu un singur punct pe ordinea de zi pentru ca se impunea modificarea unor conditii la asocierea orasului nostru la proiectul judetean Vranceaqua. In primul rind am decis reducerea contributiei noastre din bugetul propriu de la 30.000 de lei cit era prevazut initial si adoptata de catre legislatura trecuta a orasului, la 2.000 de lei. In al doilea rind am schimbat persoana responsabila in relatia dintre Primarie si Vranceaqua. Aceasta pentru ca in primavara fusese desemnat ca persoana de legatura dl Brasov Emilian, iar acum, daca exista un alt primar, trebuia sa modificam hotarirea si sa-l numim pe actualul primar Constantin Vlase ca reprezentantul nostru in relatia cu Vranceaqua", ne-a precizat viceprimarul Valerica Chitic. Infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "VRANCEAQUA" are ca fundament Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale, Ordonanta Guvernului nr. 26/2000 privind asociatiile si fundatiile, cu modificarile si completarile ulterioare, Legea serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006 si Legea serviciului de alimentare cu apa si canalizare nr. 241/2006. Asa cum reiese din Programul Operational Sectorial de Mediu (POS MEDIU) infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara denumita in judetul nostru "Vranceaqua" este o conditie necesara, in vederea continuarii procesului de regionalizare, respectiv crearea operatorului regional si delegarea gestiunii serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare. In cazul de fata delegarea acestor gestiuni de servicii s-a facut in favoarea CUP SA Focsani. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.