Orașul Mărășești

Basescu ar putea veni la Marasesti

Valentin Muscă
4 aug 2008 2333 vizualizări
Oficialii orasului pregatesc un program deosebit pentru 6 august Orasul Marasesti se pregateste pentru protocol de grad zero , la Mausoleul Eroilor, de 6 august, incepind cu orele 17.00, cind se comemoreaza 91 de ani de la «ziua de foc» a luptelor de la Marasesti-Marasti si Oituz din Primul Razboi Mondial.

In aceasta zi se comemoreaza contraatacul trupelor romane din 6/19 august 1917, cind si-au dat viata pentru a apara poarta Moldovei nu mai putin de 38.000 de soldati romani, iar pierderile inamicului s-au ridicat la 65.700 de morti si disparuti. La depunerea de coroane ar putea participa insusi seful statului, Traian Basescu, potrivit primarului Constantin Vlase. Acesta a dat dispozitii pentru curatarea aleilor si reglarea iluminatului public in curtea Musoleului. In sprijinul celor de mai sus sta si proiectul program al zilei de 6 august care, in ciuda austeritatii bugetului, este destul de consistent. Potrivit directorului Casei de Cultura, pe linga partea oficiala de la Mausoleu, care va cuprinde clasicele depuneri de coroane de flori, serviciu religios de pomenire a eroilor si discursurile oficialitatilor, evenimentul va avea si o parte cultural-artistica. "Formatiile Casei de Cultura vor oferi un spectacol de divertisment cu formatiile proprii, pe scena din Parcul Civic, sau in Sala Mare daca va ploua. Dintre invitati amintim formatia "Pollyton" din Focsani, sase soliste populare de la concursul "Vreau sa fu vedeta", solistii Laura Melnic, Marcel Chipaila, precum si vedete ale muzicii pop", ne-a spus Constantin Ghinita, directorul Casei de Cultura «Emanoil Petrut» din Marasesti. Pe parcursul zilei de 6 august, in holul Casei de Cultura vor fi organizate mai multe expozitii tematice. Din surse neoficiale, se pare ca presedintele Traian Basescu se va afla in dimineata zilei de 6 august la Iasi si ar urma sa plece spre Bucuresti dupa-amiaza. Daca se confirma acest lucru, programul oficial ar putea incepe la Mausoleu, dupa orele 17.00. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.